Bemutatkozott a Kawasaki ER-6n

2005.06.30. 09:26

A Kawasaki ER-5 a cég egyik belépőmodellje volt a nagymotorok világába. Sokan tanultak rajta motorozni, formájában semmi különleges nem volt. Így aztán meglepő, hogy a jóval nagyobb naked bike-oknak is megfelelő, látványos formával rukkolt ki a gyár a vadonatúj ER-6n bemutatásával. A formaterv a Kawasaki házi design-műhelyében készült Akashiban, Japánban. A Kawa bevallottan olyan kezdőknek szánja formás kis modelljét, akik korábban nem is gondoltak a nagymotorok világában való kirándulásra. Fiatalok, idősebbek, újrakezdők, nők, férfiak, azaz bárki, akinek kedve támad egy jól motorozható, kezes gép megnyergelésére.

A technikáról egyelőre nem sokat árult el a gyár. A meghajtásról egy 650 köbcentis, soros, kéthengeres, vízhűtéses, hengerenként négyszelepes, benzinbefecskendezős blokk gondoskodik. A kipufogót a Buellhez hasonlóan a váz és a blokk alatt vezették el közvetlenül. A váz látványos, de nem alumínium, hanem acélcsövekből áll. A hátsó rugóstag kissé oldalra helyezve került a motorba, azaz nem pont a motor tengelyében dolgozik. Elől a dupla tárcsafék hullámos kivitelű, és a képekről láthatóan 2-2 dugattyús féknyergekkel lassítja a motort.

Fura, de nincs zöld szín a palettán, amely a Kawa gyári színe. Az is igaz hogy ezt a színt a gyártó általában sportgépei (gyorsasági és krossz) számára tartja fenn. Az ER-6 megvásárolható színei a fekete, arany vázzal, a sárga szintén arany vázzal, és a meglepően látványosra sikeredett ezüst, bordó vázzal. További információk az őszi hivatalos prezentációk után állnak majd a nagyközönség rendelkezésére.