Könyv készül Talmáról

2005.07.12. 11:36

A lassan legsikeresebbé váló magyar gyorsasági motorkerékpár versenyzőről, Talmácsi Gáborról könyv készül. Címe: Az életem 200 felett. Tartalmát tekintve: a múlt, a jelen és jövő, valamint a gyorsasági motorsport, a versenyzés, a MotoGP Talmácsi Gábor szemszögéből - körítve egy kis száguldással, sebességgel, kulisszatitkokkal. Gábor őszintén elmeséli személyes tapasztalatait, élményeit, kudarcait, ami meghatározó része volt életének, és annak, hogy eljuthasson odáig, ahol most tart.

Talma kitér a piszkos anyagiakra is, ami ugyan nem minden, de mennyire sokat számít, ha van. A könyvből kiderül, hogy ugyan nehezebb körülmények között kezdte pályafutását, de hatalmas elszántsággal, tehetséggel és kitartással, no és persze egy kis szerencsével mi mindent érhet el az ember, ha igazán akarja azt.

Böröczky József, alias "Pepi" lesz a könyv társszerzője, aki külföldön is elismert, megbecsült szereplője a motoros társadalomnak. 1968 óta több mint 100 Grand Prix-n vett részt. Személyes jó barátai közé tartozik Szabó II. László, Juhász Károly, Harald Bartol, és még sorolhatnánk a neveket. Több mint 10 éve az Eurosport kommentátora (3 éve a brnói világbajnoki futamot a helyszínről élőben közvetíti), a gyorsasági motorsport polihisztora, óriási motoros gyűjtemény tulajdonosa. Annyi információval rendelkezik erről a sportágról, hogy amit Ő nem tud, azt valószínűleg már nem is érdemes tudni.

A várható megjelenés 2005. november vége. A könyv kb. 240 oldalas lesz, amely telis tele lesz érdekességekkel, olyan kulisszatitkokkal, melyek még sehol sem hangoztak el, meglepetésekkel, személyes tanácsokkal. A könyv megvásárolható lesz a talma.hu-n keresztül, illetve számos könyvesboltban az egész ország területét.

A könyv fejezetei időrendi sorrendben mutatják be Talmácsi Gábor életét, a kezdetektől a jelenig:
Család
Minimotoros Bajnokság
Magyar Bajnokság
Európa Bajnokság
Világbajnokság (A VB futamokat szezonokra bontva követheti nyomon az olvasó)
Management
Sztároldalak
KRESZ mindenkinek