Matt-piros SuperFighter

2005.07.27. 09:10

Miután elsöprő sikere volt az MZ 1000 SuperFighter-nek, és bizonyos körökben már kultuszmotorrá vált, a zschopaui motorgyár egy speciális kiadással kedveskedik a vásárlóknak: az MZ 1000SF Red-ből mindössze 25 darab készül.

Az új SF üzemanyagtankja és a fejidom mattpiros-fekete fényezése kerámiaalapú festékkel készül, amely ellenáll a karcolásoknak. Hogy jobban hangsúlyozza a streetfighter külsőt, néhány alumínium alkatrészt is feketére eloxáltak, mint például a lábtartókat, a blokktartókat, a kormányt. A kipufogódobok szintén feketék, ahogy a piros csíkkal díszített Lightcon TSW alumínium felnik, és a króm-molibdén ötvözetű dupla bölcső váz. Elöl Marzocchi fordított teleszkópok, hátul pedig Sachs lengéscsillapító kapott helyet - mindkettő állítható rugó-előfeszítéssel.

A vásárlók azt is eldönthetik, hogy milyen blokkal szeretnék megvásárolni az egyedi MZ-t: választhatják az MZ 1000S Sport erősebb, DOHC vezérlésű, soros kéthengeres, 86 kW-os (117 LE) blokkját, vagy az MZ 1000SF SuperFighter nyomatékosabb hajtóművét 83 kW (113 LE) teljesítménnyel. És ha még mindig nem sikerült dönteni, a vásárlókat a kellemes árral is próbálják befolyásolni, hiszen az exkluzív, 25 darabos sorozatban gyártott motor ára a SuperFighter és a SuperTraveller ára közé esik. Az SF Red augusztustól megvásárolható a kereskedőknél.