Vigyázat, még erősebb Ducati Szörnyek!

2005.09.19. 14:49

A Ducati az S4R szuper Monster sikereire alapozva hivatalosan is bemutatta a Monster S2R 1000 motorját. Mint az eddig létezett SR Monsterek, ez is egyoldalas hátsó lengővillát, 5 küllős kerekeket, kis fejidomot és egyoldalon (jobb) kivezetett dupla kipufogódobot kapott. A jelenlegi S2R 800 blokkjának továbbfejlesztése helyett a Multistrada 1000DS hengerenként kétszelepes, dupla gyújtógyertyás, léghűtéses erőforrását használja, amely a levegősebb kipufogóval 95 lóerőt teljesít. Az S2R 1000 formaterve a család eddigi tagjait követi. Elől teljesen beállítható Showa felfordított teleszkópvillák, míg hátul Sachs rugós tag alkotja a futóművet. A megállásról elől dupla 320 mm-es tárcsafékek és 4 dugattyús Brembo féknyergek, még hátul egy 245 mm-es tárcsa gondoskodik, kétdugós fékberendezéssel.

Az S2R 1000 egyelőre kétféle színkombinációban kapható. A vörös fényezéshez, vörös váz, a tankon végigfutó fehér csík és fehér kerekek tartoznak. Az ezüst színnél fekete a váz, a csík és a kerekek is. A katalizátornak, a befecskendezőnek, és a Lambda-szondának köszönhetően a legfrissebb SR teljesíti az Euro3-as normákat. Az ára várhatóan 2,8 millió forint körül alakul. A Ducati várhatóan még idén ősszel bemutatja az S4R új változatát, amely a Ducati 999-es superbike izmos L2-esét fogja megkapni 130 lóerő körüli teljesítménnyel, és egyéb technikai csemegékkel egyetemben.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.