Hazai siker 250-ben

2005.09.21. 15:50

250GP kategória
Edzések Az edzéseket az Aoyama testvérek uralták. A vb állandó résztvevője, a MoviStar Honda pilótája Hiroshi körrekorddal nyerte az időmérő edzéseket és ő indulhatott az élről. Testvére Shuhei egy Harc-Pro Hondával a harmadik rajtkockát szerezte meg. Kettejük közé Jorge Lorenzo ékelődött szintén Hondával. Az egyetlen apriliás aki befért az első sorba Alex de Angelis volt a 4. helyen. Meglepetésre a vb pontversenyt vezető Pedrosa mindössze a 7. legjobb időt tudta produkálni.

Verseny A rajtnál az idősebb Aoyama testvér szépen jött el az élen, mögötte Dovizioso, Pedrosa és Lorenzo kapták el a rajtot legjobban. Lorenzo igazolta hírnevét és már az első kanyarokban meredek manőverekkel feljött a első helyre még az első körben. Lorenzo szépen ment az élen, Aoyama és de Angelis tudtak csak vele menni az első körökben. Később többen felzárkóztak és egy 10-es élboly alakult ki a futam elején. Aoyama a 6. körben vette át a vezetést és apránként elhúzott az üldözőktől. Egy hármas haladt tőle nem sokkal leszakadva az utolsó körökben és küzdött a dobogóért. Pedrosa, Dovizioso és de Angelis alkotta ezt a bolyt, és két körrel a vége előtt alig valamivel mögöttük jött a Lorenzo, és Stoner. Az utolsó körben már csak Pedrosa és de Angelis harcolt a 2. helyért. Többször cserélt gazdát a 2. hely miközben Lorenzo egy kör alatt a nyakukon termett. A hátsó visszafordító kanyart Angelis elmérte és túl szélesre sikeredett neki. Lorenzo ugyanitt lenyomta Pedrosát és hibáját kihasználva próbált még beszúrni Angelisnek is de nem sikerült és összeütköztek. Pedrosa ekkor feljött a 2. helyre, míg Aoyama közben nyugodtan nyerte meg a futamot. Lorenzo és Angelis összeszedték motorjaikat a pálya széléről, de csak de Angelis tudta már behozni a célba gépét a 7. helyen. A versenybíróság Lorenzo utolsó körbeli motorozását túlzottan veszélyesnek minősítette, ezért a következő Maláj GP-ről eltiltotta a versenyzéstől.

250 köbcentis futam végeredménye:
1. Hiroshi Aoyama Honda
2. Dani Pedrosa Honda
3. Casey Stoner Aprilia
4. Yuki Takahashi Honda
5. Randy de Puniet Aprilia
6. Andrea Dovizioso Honda
7. Alex de Angelis Aprilia
8. Hector Barbera Honda
9. Alex Debon Honda
10. Sylvian Guintoli Aprilia

Gyorsasági Motoros VB 250 köbcentis kategória pontversenyének állása 11 futam után:
1. Dani Pedrosa SPA 226 pont.
2. Casey Stoner AUS 163 pont
3. Andrea Dovizioso ITA 144 pont
4. Hiroshi Aoyama JPN 123 pont
5. Alex de Angelis RSM 109 pont
6. Randy de Puniet FRA 108 pont
7. Sebastian Porto ARG 105 pont
8. Jorge Lorenzo SPA 98 pont
9. Hector Barbera SPA 67 pont
10. Simone Corsi ITA 59 pont

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.