Hajszálnyi Lüthi győzelem

2005.09.26. 10:43

125GP kategória
Edzések A pénteki napon problémás volt a KTM-ek beállítása, mivel Talmácsi csak a 7. míg Kallio is csak a 10. legjobb időt szerezte meg az időmérő edzésen. Az első sorba Mike di Meglio, Marco Simoncelli, Tomoyoshi Koyama, és Mattia Pasini tudta magát bemotorozni. A második napon Thomas Lüthi és Matti Pasini gyorsultak be a legjobban, így övéké lett az első két rajtkocka. Szerencsére a KTM-ek problémáit is sikerült megoldani, ezért Talma és Kallio feljöttek a 3-4. helyre.

Verseny A rajtot Kallio kapta el jól, bár pár kanyar után Lüthi már az élre állt. A svájci gyorsan meglógott az üldözőktől, amit a Kallio-Talmácsi-Simon KTM-es alakulatból álló boly jelentett. Lüthi 2-3 mp-es előnyét a KTM-es bolyból kiváló Kallio a futam közepére tudta ledolgozni. Talma és Simon a rájuk felzárkózó Pasinivel és Faubellel haladt mögöttük jó pár másodperces hátránnyal. A verseny záró szakaszában Kallio minden megpróbált Lüthi ellen, de a svájci hondás végig a finn ktm-es előtt tudott maradni. Az utolsó kör utolsó kanyarjából viszont Kallio igen jól gyorsított ki és a célvonalra Lüthi mellé ért. A győzelméhez kb. 20 centi hiányzott, mivel Lüthi ennyivel előbb haladt át a célvonalon, mint vetélytársa. Talma a Pasini, Faubel és Simon alkotta négyes bolyban csatázott, és végül az 5. helyet sikerült megszereznie. Tóth Imi a 22. helyen ért célba.

125 köbcentis futam végeredménye:
1. Thomas Lüthi Honda
2. Mika Kallio KTM
3. Mattia Pasini Aprilia
4. Hector Faubel Aprilia
5. Talmácsi Gábor KTM
6. Julian Simon KTM
7. Fabrizio Lai Honda
8. Manuel Poggiali Gilera
9. Marco Simoncelli Aprilia
10. Tomoyoshi Koyama Honda

Gyorsasági Motoros VB 125 köbcentis kategória pontversenyének állása 12 futam után:
1. Thomas Lüthi SWI 189 pont
2. Mika Kallio FIN 181 pont.
3. Talmácsi Gábor HUN 131 pont
4. Mattia Pasini ITA 127 pont
5. Marco Simoncelli ITA 124 pont
6. Fabrizio Lai ITA 113 pont
7. Julian Simon SPA 107 pont
8. Manuel Poggiali RSM 90 pont
9. Hector Faubel FRA 79 pont
10. Tomoyoshi Koyama JPN 71 pont

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.