Honda Silver Wing 400

2005.10.19. 15:20

A Honda 2001-ben mutatta be óriásrobogóját, a Silver Winget, amellyel minden addig létező robogós határt átlépett. A legerősebb, legnagyobb, legjobban felszerelt automata járműként aposztrófálták. A most bemutatott Silver Wing 400-as méreteiben nagyon hasonlít a 600-as Silver Winghez. Azoknak készült a kisebb blokkal szerelt változat, akik nem ragaszkodnak a legerősebb motorhoz, de igénylik a Silver Wing luxusát, kényelmét. A 398 köbcentis, vízhűtéses, soros, négyütemű, benzinbefecskendezéses, kéthengeres blokk a nagytesó erőforrása alapján készült. 38 lóerőt teljesít, ezzel nem csekély, 228 kg száraztömegű, menetkészen 246 kg-os motort kell mozgásba hoznia. Ez zökkenőmentesen megy, köszönhető a röpsúlyos kuplungnak, az automataváltónak és a szíjhajtásnak. A motor természetesen Euro3 normás.

A motorblokk felfüggesztésén némileg változtattak a mérnökök, hogy a kellemetlen rezgéseket minél távolabb tartsák az utazóktól. A 41 mm átmérőjű első teleszkópvillák és a dupla hátsó rugóstagok várhatóan megfelelnek a nagy önsúlyú motorkerékpár követelményeinek. A 14-es első kerekeket egy 256 mm-es tárcsafék fogja meg három fékdugóval, a 13 colos hátsó kerékre pedig egy 240 mm-es fék figyel két dugattyúval. A bal oldali fékkar nem csak a hátsó féket működteti, hanem a Honda kombinált fékrendszerét alkalmazva, az első féknyereg középső dugattyújával az első kerékre is hatást gyakorol. Kinézetre, stílusra a 400-as Silver Wing szinte teljesen megegyezik nagyobb testvérével. Az alacsony, 740 mm-es ülésmagasságával bárki megbirkózik. Ülése a pilótának és az utasának egyaránt fejedelmi kényelmet biztosít.

A Silver Wing 400-ast is ellátták a Honda HISS indításgátló rendszerével. A középállványt átdolgozták a nagytesóhóz képest, hogy könnyebben lehessen a nagysúlyú motort ráemelni. Az ülés alatt, az első pajzsban rengeteg tároló helyet talál magának és utasának a luxusrobogó tulajdonosa. A Hondától megszokott módon, rengeteg extrát vásárolhatunk a Silver Wing 400-hoz is, a magasított első szélvédőtől kezdve, a különféle hátsó dobozokon át a motortakaróig szinte minden megvehető a gyári felszerelés listáról. Az újdonság kétféle metálezüstben illetve egy metálkékben lesz megvásárolható.