Hatszögletű kipufogók

2005.11.25. 11:08

A Milánói EICMA-n tarotta az AKRAPOVIC legújabb fejlesztésű dobjainak hivatalos bemutatóját. A szlovén cég a tőle megszokott kiváló minőségben készítette el hatszögletű kipufogódobjait, amelyeket később az off-road modellekre tervezett változat követ majd.

Az új dizájn a jelenlegi trendek figyelembe vételével készült el, és alapvetően különbözik a márkától eddig megszokott formavilágtól. Különleges figyelmet érdemel az átmenet, ahogy a hatszögletű dob végül négyszögletű kimeneti nyílásban végződik. A külső megjelenést a szénszálas borítás uralja, míg a fém alkatrészek titánból vagy rozsdamentes acélból készülnek a motor típusától függően.

A tervezésnél természetesen figyelembe vették, hogy a dob a lehető legnagyobb mértékben növelje a motorok teljesítményét és nyomatékát, miközben a zajszintet és a kibocsátott károsanyag mennyiségét minimálisra csökkentették. Mivel a cég képviselői nem titkoltan közel érzik magukhoz a motorsportot, a motorversenyzők igényeit is figyelembe vették a lehető legjobb eredmények elérése érdekében.