Világbajnok a Team Toth Hungarynél!

2005.12.08. 10:57

Sporttörténelmi mérföldkő a magyar motorsport életében: Magyarország egyetlen MotoGp-csapata új taggal bővül 2006-ban, aki nem más, mint Roberto LOCATELLI, a 2000-es év világbajnoka és 2004. évi világbajnokság összesített 3.helyezettje. A Team Toth fejlődését gyönyörűen jelzi, hogy jövőre a negyedliteres géposztályban is harcba szállnak. Locatelli a 250 köbcentis kategóriában fogja képviselni a magyar csapatot.

2006-ra a magyar alakulat eddigi sikereinek csúcsát érheti el, hiszen az Apriliától teljes gyári támogatást kap a 250 cm 3-ben és fél gyárit a 125 cm 3-ben. Ehhez párosul egy rendkívül tapasztalt világbajnok és egy fiatal elszánt tehetség, akik mindent megtesznek majd a sikeres szereplés érdekében.

A Team Toth története

16 évvel ezelőtt egy tehetséges kisfiú megkezdte pályafutását a motorsportban. Sorra nyerte a bajnokságot és döntötte meg a rekordokat. A töretlen sikerszéria után 2002-ben az olasz Semprucci-Angaia Team felkereste az akkor alig 16 éves Imit, hogy szeretnék elindítani a világbajnokságban. Egy év elteltével sajnos tapasztalniuk kellett, hogy a magyar fiú tehetségére nem igazán kíváncsi egy olasz csapat, őket csak saját érdekeik vezérlik. Idősebb Tóth Imre ekkor határozta el, hogy megalakítja az akkor még Road Racing Team Hungary néven futó csapatát. 2003-ban Rizmayer Gáborral és Imivel beneveztek a gyorsasági motoros világbajnokság sorozatába. Rizi szponzori problémái miatt visszalépett és csak egy versenyzővel indult útnak a csapat. Hamarosan kiderült, hogy nem annyira könnyű falat egy VB csapat létrehozása és működtetése. Rengeteg nehézséggel kellett szembe nézniük, az eredmények pedig emiatt várattak magukra. 2004-ben kérdéses volt a csapat indulása, de végül a nemzetközi szövetség bizalmat szavazott nekik. Két versenyzőt indítottak el és a kedvezőbb feltételeket kínáló Apriliára váltottak, ami két pontszerző helyezést is hozott a konyhára. Hatalmas elismerés Imiék számára, hogy idén több versenyző is szeretett volna, az időközben Team Toth névre átkeresztelt magyar istállóhoz igazolni.

A 2005-ös szezon sikerei, a kitűnő év eleji teszteredmények, a 9. és két 8. helyezés, a jó kvalifikációs eredmények és a nagyobb csapatokkal is versenyképes megjelenés, különösen felkeltették a külföldi pilóták érdeklődését.