Demokrace

2006.01.11. 14:49

Magyarországon először rendeznek importőr által támogatott nemzetközi versenysorozatot. A Magyar Suzuki Rt. decemberben megtartott márkakereskedői konferenciáján jelentette be hivatalosan, hogy Suzuki GSX-R márkakupát indít a 2006-os szezonban. Az I. Suzuki GSX-R Kupa új színfoltja lesz Magyarország és a kelet-közép-európai régió motorsportjának. A verseny szervezőinek elsődleges célja, egy olyan verseny megrendezése volt, ahol valóban a versenyzők, az esélyegyenlőség és az igazságosság állnak a középpontban.

A Team Suzuki biztosítja az egyforma, versenyzésre átalakított 2006-os Suzuki GSX-R motorkerékpárokat, azok helyszínre szállítását és felkészítését a futamokra. A versenyek helyszínén sorsolással döntik el, hogy az azonos gumikkal szerelt, azonosan felkészített motorok közül melyik versenyző melyik motor kapja. A helyszíneken állandó központi egység fog üzemelni, ahol a műszaki felkészítés és a versenyzők kiszolgálása történik. A hangulat kedvéért lesz húsz-húszonöt esernyőslány is_

A verseny éves nevezési díja magába foglal mindent, amire a versenyzőknek szüksége lehet: üzemanyagot, kopóalkatrészeket, gumikat, csapatruházatot, továbbá a szerviz és kommunikációs szolgáltatásokat. A versenyek a nemzetközi kupasorozat, a nívós Alpok-Adria Bajnokság helyszínein és időpontjaiban kerülnek megrendezésre. Az értékelés külön történik az amatőr és profi versenyzők számára. A részvétel feltételeiről a helyi Suzuki márkakereskedőnél és a Team Suzuki elérhetőségein lehet tájékozódni.