Vezetőváltás az MZ-nél

2006.01.16. 07:26

Mr. R. Vasuthewan ("Vasu") a német motorkerékpárgyár, az MZ Motorrad- und Zweiradwerk GmbH, valamint a fejlesztésekkel foglalkozó leányvállalata, az MZ Engineering GmbH jelenlegi vezérigazgatója 2006. január 25-ével mindkét pozíciójáról lemondott, ezzel végérvényesen abbahagyja a Hong Leong Vállalatnál teljesített hosszú szolgálatát. Hivatalosan már 2002-ben nyugdíjba vonult, ám azóta kétszer meghosszabbították kinevezését.

A vezérigazgatói tisztséget mindkét cégnél Mr. Yap Peng Leong ("Steve Yap") veszi át, Mr. Jürgen Meusel felügyelete mellett, aki közvetlenül az igazgatótanácsnak tartozik beszámolással. Mr. Yap, tekintélyes tapasztalatokkal rendelkezik, az 51 éves új igazgató 19 éve dolgozik az MZ tulajdonosánál, a Hong Leong csoportnál. Kinevezése előtt Mr. Yap a Hong Leong vállalatcsoporthoz tartozó Hume Cemboard részvénytársaság ügyvezető igazgatója volt.

A vezetőváltással egyidejűleg kinevezték Mr. Ron van Wely-t kereskedelmi és marketingigazgatónak. Mr. van Wely 1996 óta dolgozik az MZ-nél, jelenlegi kinevezése előtt a kereskedelmi adminisztrációs osztályt igazgatta.