Tóth Imiék Barcelonában - első nap

2006.02.13. 10:45

A harmadik előszezoni tesztjét kezdte meg a Team TOTH a rideg barcelonai aszfalton. A teszt már jóval korábban be volt ütemezve, így kissé aggódva figyelték az időjárás-előrejelzést a csapat tagjai, mert az nem sok jót ígért a teszt napjaira. Az első napon reggel még mínusz 1 fokos hideg volt. Ám az égiek megkegyelmeztek, így az enyhe napsütés egészen 12 fokig melegítette a levegőt. Az aszfalt azonban szinte 0 fokos maradt, ezért a versenyzők nem tudták a maximumot nyújtani. Tóth Imi még mindig a tavalyi motorját nyúzza, sajnos a 2006-os motor és a versenyalkatrészek csak a napokban készülnek el, így leghamarabb az IRTA teszten húzhatja oda a gázt az új masinának. Locatelli RSV-je nagyon erős, és mivel ő már azon a motoron ül, amivel versenyezni fog, jobban tudja majd kamatoztatni a teszt tapasztalatait.

Locatelli: "A futóművet állítottuk egész nap, de szinte lehetetlen volt eltalálni a jó beállítást, mert annyira fagyos volt az aszfalt, hogy alig volt tapadás. Sajnálom, hogy az időjárás keresztülhúzta a számításainkat, mert holnapra sem ígérkezik melegebb idő és valljuk be, nem a 10 fok a legideálisabb a motorozáshoz. De azon vagyunk, hogy a maximumot hozzuk ki ebből a két napból."

Tóth Imi: "Egy picit csalódott vagyok, amiért nem készült el a motorom, de így legalább jól ki leszek éhezve a lóerőre az IRTA tesztekre. Több beállítást is próbáltunk, de nagyon csúszott a pálya. Egyébként ma nagyon éreztem a motort és a pályát is, szóval megvolt a 'feeling'! Bautistával mentem együtt pár kört. A kigyorsításnál igencsak hiányzott az erő, így mindig meglépett, de a kanyarokban féktávokon jöttem rá rendesen!"

Nem hivatalos időeredmények:
Locatelli: 1.48.3
Imi: 1.53.8