Talma túl az első tesztnapon

2006.02.24. 10:46

Az idő ugyan nem volt túl kedvező ma Valenciába, hol eleredt az eső, hol elállt, de ennek ellenére pozitív eredményekkel zárult Talmácsi Gábor és új csapata, a Humangest Honda Team első teszt napja.

Összesen 40 kört ment Talma, mivel viszonylag sok időt töltött a boxban, de nagyon sok beállítást sikerült kipróbálnia. Az első tesztnap célja valójában az volt, hogy Talma adottságainak megfelelően alakítsák a motor kényelmét, illetve megtalálják a motor alapbeállítását. Délutánra a helyes beállítási irányt is kezdték megtalálni, de ez holnap derül csak ki igazából, amikor Talma újra motorra ül. Az időeredmények még elmaradnak a korábbiaktól, de a jó beállítási irány következtében a köridők is javulhatnak holnap, illetve még több eredmény várható.

Két vadiúj 2006-os fejlesztésű Honda áll Talma rendelkezésére és egy profi szerelőgárda. A boxban nagyon jó hangulat van, a szerelők figyelnek arra, hogy mit kér Talma, nagyon jól megy a közös munka, ami idővel még jobb lesz, hiszen megismerik a szerelők is Talma vezetési stílusát, és félszavakból érteni fogják egymást.

Talma a nap végén ennyit mondott: "Pozitív volt a mai nap és már alig várom a holnapi folytatást!"