Talma elégedett a 8. helyével

2006.03.27. 10:49

A vasárnap reggeli bemelegítő edzésen Talmácsi Gábor a 3. helyen végzett, viszont hányingere volt, és nem érezte jól magát, így a verseny előtt ismét felkereste Costa doktort, és ismét infúziót kapott. Talma már betegen érkezett a jerezi hétvégére, és a versenyt is így kezdte meg. A magyar motoros a 7. helyről várta a rajtot, ami jól sikerült és két helyet előrelépve ötödikként zárta az első kört. Talma, ahogy tervezte is, mindenképpen szerette volna tartani a lépést az élbollyal, de tudta, hogy tartalékolnia kell az erejét, hogy végig bírja a 23 körös versenyt.

A mezőny élén Pesek, Simon és Bautista haladt. Őket követte egy ötös boly, melyben Talma is ott volt, majd kezdett kicsit lemaradni innét. Később előjött a váltóelektronika szombati problémája, melynek következtében ismét nem tudott megfelelően váltani, és a gázt is el kellett venni a váltáshoz. Azt, hogy mi okozhatta ezt a problémát, még nem tudják a szerelők. A versenyt Alvaro Bautista nyerte, mögötte Lukas Peseket és Mattia Pasinit intették le a dobogós helyeken, Talma legjobb Hondásként a 8. lett.

Talmácsi Gábor nyilatkozata a verseny után:
"Nagyon elfáradtam a verseny végére. Örülök, hogy az első versenyen az új csapattal sikerült értékes pontokat gyűjtenem. Megpróbáltam az élbollyal menni, de ismét probléma adódott a váltóelektronikával, ami miatt nem tudtam rendesen váltani és kezdtem lemaradni. Azt mondom, hogy összességében nem rossz ez a 8. hely felvezetésnek, és ha én is és a motorom is rendben lesz, akkor ennél csak jobb lehet a jövőben."