Tóth Imi sérülten, betegen versenyzett

2006.03.27. 10:56

Tóth Imi lehetőség szerint megpróbált minél többet pihenni, hogy a vasárnapi versenyre erőre kapjon. Doktor Costa antibiotikummal kezelte, és infúziót is kapott Az időátállás is megviselte a magyar versenyzőt, hiszen az éjjel egy órával kevesebbet aludhatott. Persze az sem segített, hogy a pálya környékén non-stop mulattak a szurkolók és a legkellemesebb elfoglaltságuk az volt, hogy addig húzták a motorokon a gázt, míg a blokk meg nem adta magát.

A reggeli bemelegítést követően Imi tudta, hogy nagyon hosszú verseny áll előtte és kérdéses volt, hogy bírja-e majd a tempót. A verseny közben azonban nem a vírus által okozott általános gyengeség tette a legjobban próbára, hanem a sérült válla, mellyel már több, mint egy éve szenved. Az egyik kanyarban váratlanul kiugrott a helyéről a válla és a magyar versenyző a fájdalomtól alig bírta megtartani a motort. Imi már hozzá van szokva ehhez, de ez a mostani váratlanul érte. A bőrruháját is pont ezért, vállban sokkal szűkebbre szokták varrni, hogy az is tartsa valamennyire a sérült alkatrészt. Kisebb csoda, hogy miután visszatette a helyére a vállát, be tudta fejezni a versenyt. A futam leintése után azonnal elment a mobil klinikára, ahol Doktor Costa nem volt túl derülátó.

Costa Doktor:
"Iminek két lehetősége van. Az egyik, hogy megműtjük a vállát, és akkor két hónapig nem versenyezhet. A másik, hogy az egész szezont szorítókötésben és fájdalomcsillapítókkal kell végig versenyeznie, amit nem lesz egyszerű."

Tóth Imi #45: 26.hely
"Évek óta nem voltam ilyen beteg. Nem is értem, hogyan kaptam el. A láz önmagában is legyengített, de este görcsölt a hasam, és semmit sem vett be a gyomrom. Felszívtam magam a versenyre és próbáltam keményen húzni a gázt. A kilencedik, tizedik kör környékén az egyik forduló közepén kiugrott a vállam helyéről. Majd elsírtam magam a fájdalomtól. Ekkor estem vissza látványosan. A vállam végül visszaugrott néhány pillanattal később a helyére, de ezt követően minden erő elszállt a jobb kezemből és csak nagyon nehezen tudtam megtartani a motort. Többször is megfordult a fejemben, hogy kiállok, de mindenképp be akartam fejezni a versenyt. Katarra már elkészül egy vállban szűkebb ruha, ami lényegesen jobban fogja tartani a vállam. Most semmiképp sem műttetem meg a vállam, mert nem akarok annyit hiányozni. Nehéz lesz, de pontokat akarok szerezni a csapatomnak."