A mentőmotor bevált, lesz több is

2006.03.31. 12:59

Sikeresnek értékelte az Országos Mentőszolgálat a motoros mentőszolgálattal végzett kísérleti időszakot. A Balaton déli partján állomásozó, Yamaha FJR 1300-ból kialakított mentőjármű hat hétvégén keresztül volt szolgálatban, ezalatt 40 esetfeladatot látott el, köztük egy sikeres újraélesztést. Előnye egyértelmű volt bizonyos helyszíneken, ahova a mentőgépkocsi eljutása nehezített volt.

Az Országos Mentőszolgálat az idei évben több mentőmotort kíván szolgálatba helyezni, elsősorban autópályákon találkozhatunk majd velük. A kibővített mentőmotor-flotta motorjai még nincsenek kiválasztva, a már bevált Yamaha mellett szóba került a rendőröknél népszerű BMW is.

A mentőmotor munkáját az Interwheelen ismerheti meg a közönség. Szombaton és vasárnap 14.00 órakor a kiállítás szabadterületén az OMSZ egy bemutatót tart, ahol láthatjuk a motoros mentőorvos és a szállítókocsi együttműködését. Mivel a mentőmotor még nem szerepelt bemutatón, ez lesz az első alkalom, hogy a hírekből már ismert járművet közelről is megnézhesse a közönség.