A Team Toth Isztambulban

2006.04.28. 12:09

A Team Toth még kiutazása előtt értesült arról, hogy Isztambul napjainkban nem a nyugalom szigete. A kurd-török ellentét ismét lázongásokba csapott át. A reptéren a szokásos ellenőrzések mellett, semmi aggasztóra nem figyelt fel a csapat. Úton a szálloda felé már mindenki észrevette, hogy a megszokottnál több rendőr figyeli a közlekedőket.

Tóth Imiék egy kis faluban foglaltak szállást, a pályához ugyan közel, de távol Isztambul zajától. Az első török ég alatt töltött éjszaka viszonylagos csendjét fegyverropogás törte meg. Alig néhány kilométerre történhetett az incidens, mivel tisztán kivehető volt a fegyverek hangja. Nem csoda, ha reggel a csapat kicsit nyugtalanul kelt. Másnap Isztambul egyik tengerparti részén, egy olasz étteremben vacsoráztak, amit este tíz körül rendőrök leptek el, és mindenkit igazoltattak, illetve több vendéget megmotoztak. Az étteremből hazafelé vezető úton már egyértelművé vált, hogy magasabb biztonsági intézkedéseket léptettek életbe a török hatóságok. Több helyen ellenőrző pontokat állítottak fel és válogatás nélkül mindenkit igazoltattak. A csapat szerencsésen visszaért a szállodába, de hajnalban ismét a fegyverek zajára riadt fel mindenki. A szálloda vezetősége levélben értesítette a vendégeket, hogy amikor a szobájukban tartózkodnak, minden esetben használják az ajtó biztonsági zárát, és zárják be az ajtót. A MotoGP paddockjában ebből a versenyzők és a csapatok mit sem érzékelnek.

A világbajnokság rendezősége úgy döntött, hogy Roberto Locatelli katari dobogós helyezése után a Team Toth olasz versenyzőjét a pálya minden centiméterén szeretnék nyomon követni, így a 250-es Apriliára több helyen is kamerákat szereltek fel. Érdemes tehát a közvetítések során figyelni, hiszen Loca fedélzeti kamerájáról, egy kicsit más szemszögből láthatjuk a pályát és a történéseket.

Csütörtök délután, Sete Gibernau, Kenny Roberts, Alvaro Bautista és Sebastian Porto társaságában volt kirándulni a Boszporuszon Roberto Locatelli és a csapatfõnök, Tóth Imre.