Talmácsi a legjobb hondás

2006.05.03. 10:19

Szerencsére elkerülték az esőfelhők a török pályát és környékét vasárnap. Viszonylag hűvös, szeles időben vette kezdetét a világbajnokság 3. futama. Nagyon jól rajtolt Talma, az első kanyarban harmadiknak fordult, majd a folyamatos helyezkedések után sokáig a 4. helyen motorozott. Tartotta a lépést az élmezőnnyel, ahol két boly alakult ki. Elöl Bautista, Faubel és Kallio, majd kissé már lemaradva Talmáék, aki végül megőrizve rajtpozícióját hatodikként ért célba, amellyel 10 pontot gyűjtött. A vb összesítést Alvaro Bautista vezeti, míg Talmácsi Gábor a 8. helyen áll, 23 ponttal.

Talmácsi Gábor nyilatkozata:
"Jó volt ma motorozni. Összességében sokkal jobb volt már a motor, mint Katarban, de továbbra is ugyanazok a problémák jelentkeztek. A futómű miatt a verseny végét nem bírták a gumik, és ezért nem tudtam hajrázni, pedig lett volna még bennem tartalék az utolsó körökben is. Az irány, amin elindultunk jó, bár érzéseim szerint ennél nagyobb lépésekkel kellene előre haladnunk, de dolgozunk keményen. Örülök, hogy ismét én vagyok a legjobb Hondás, és nagyon várom a következő futamot."

A tegnapi sajtótájékoztatónk Talmácsi Gábortól megtudtuk még, hogy az Öhlins futómű tökéletes beállításához a csapattagok mellett immár külsős segítséget is igénybe vettek, valamint mivel jelenleg a GP125-ben ő a legjobb hondás, a gyár felől is egyre több segítségre számíthat.