Teljes Aspar dobogó Isztambulban

2006.05.03. 15:30

Az idei első két futamot teljes egészében az MVA Aspar csapat Apriliái uralták. Sajnos sem a Honda, de nagyon a KTM sem tudott beleszólni az elsőség kérdésébe ez idáig. Mindkét futamot Alvaro Bautista, az Aspar csapat pilótája nyerte, ráadásul meglehetősen nagy fölénnyel. Talmácsi Gábornak sem úgy megy a Hondája, mint azt várta, ennek ellenére így is a legjobb Hondásként végzett a versenyen.

Edzések
Az Aspar csapat felkészültségét jól jellemezte, hogy az első időmérő edzésen a legjobb időt Bautista futotta. A csapatból még két másik pilóta, Mattia Pasini (2) és Hector Faubel (4) került be az első sorba, míg közéjük Simone Corsi ékelődött be. Talma a 6. helyen zárta az első napot. A második napon aztán szakadt az eső, és így nem tudtak javítani a pilóták köridejükön, minden maradt a pénteki időmérő szerinti sorrendben.

Verseny A versenyt kezdetektől fogva a spanyolok uralták, többségében Aprilia motorokon. Bautista, Pasini, Kallio és Faubel motoroztak az élen, de Talma sem rajtolt rosszul, harmadiknak fordult az első kanyarban, aztán egy ideig még a 4. helyen motorozott. Pasini a második körben bukott, ekkor kicsit szétszakadt a mezőny és a Bautista, Kallio, Faubel hármas folyamatosan elhúzott az üldözőktől. Őket már senki sem tudta megközelíteni a futam során. Egy második hármas csoport haladt mögöttük 2-3 másodpercre, amelyben Simone Corsi, Joan Olive és Talma motorozott. Az élen Bautista és Kallio váltották egymást, amikor Kallio KTM-e a 16. körben megállt, és feladta a versenyt. A győzelmet az utolsó körben végrehajtott merész féktávval Fauberl szerezte meg csapattársa, Bautista előtt. Sergio Gadea a hátsó sorokból előretörve végig előzte a Talmácsi féle csoportot, és biztosan lett harmadik, teljessé téve ezzel az MVA Aspar Aprilia csapat diadalát, valamint az 1989-es brnói 80 köbcentis világbajnokság óta most fordult elő először, hogy három spanyol állhatott a dobogó mindhárom fokára.

125 köbcentis futam végeredménye:
1. Hector Faubel Aprilia
2. Alvaro Bautista Aprilia
3. Sergio Gadea Aprilia
4. Simone Corsi Gilera
5. Joan Olive Aprilia
6. Talmácsi Gábor Honda
7. Lukas Pesek Derbi
8. Lorenzo Zanetti Aprilia
9. Tomoyoshi Koyama Malaguti
10. Angel Rodriguez Aprilia

Gyorsasági Motoros VB 125 köbcentis kategória pontversenyének állása 3 futam után:
1. Alvaro Bautista SPA 70 pont
2. Hector Faubel SPA 45 pont
3. Sergio Gadea SPA 40 pont
4. Mika Kallio FIN 33 pont.
5. Lukas Pesek CZE 29 pont
6. Mattia Pasini ITA 29 pont
7. Simone Corsi ITA 25 pont
8. Talmácsi Gábor HUN 23 pont
9. Julian Simon SPA 22 pont
10. Pablo Nieto SPA 19 pont