A Team Toth Le Mans felé tart

2006.05.19. 08:23

A hétvégén kerül megrendezésre a 2006-os MotoGP szezon 5. futama. A franciaországi Le Mans-ban található a 4180 méter hosszú Bugatti pálya, amely már 40. 1966-ban építették és 1977-ben rendezték meg az első világversenyt, az akkor még 4422 méter hosszú aszfalton. 1969-ben rendezték az első GP futamot, amelyet Giacomo Agostini nyert. Az idei versenyre átalakították és felújították a pályát. A munkákat tavaly novemberben kezdtek meg és idén márciusban fejeztek be. Elsőként a sikánt építették át, hogy biztonságosabb legyen, mert a bemeneteli sebesség túl nagy volt. A sikánt megelőző jobb kanyart és a Dunlop hídnál fekvő fordulót is átépítették és több helyen új kopóréteget kapott az aszfalt.

A Toth csapat 24 órás utazás után érkezett meg Shanghai-ból Le Mans-ba, ahol másnap elkezdték felállítani a kiszolgáló sátrat és berendezni a boxot, ami eltérően a kínai, vagy isztambuli boxokhoz képest elég kicsi. A csapat egyik kamionjában csak a motorok, a boksz-installáció, a pályán használt robogók, és a szerelők felszerelései vannak. A motorok ez esetben, hatalmas konténerekben érkeztek Kínából. A másik kamion, mely egyben a lakórésze is a csapatnak, szállítja a hospitality darabjait. Itt étkeznek Tóth Imiék és itt is alszanak. A kamion két részre osztható: Az egyik a teljesen felszerelt konyha és a 10 férőhelyes lakórész fürdőszobával és nappalival.

Megérkezés után az IRTA centiméterre pontosan beállítja a kamionokat, a kijelölt helyekre. Ezután a csapat lemossa a kamiont, mivel piszkos kamionokkal nem lehet a depóban állni. Ezután hét ember összehangolt munkája által áll fel a vendég és csapatváró. A hospitality oldalait különálló darabok alkotják, melyeket egyenként szerelnek össze, miután a kamion felső éléhez rögzítették a sátor tetejét. A szerelés itt Franciaországban egy 14 órás művelet volt.

Tóth Imi tavaly fantasztikus versenyt futott itt és a kilencedik helyen zárt. Imi reméli, hogy ezen a hétvégén sikerül megoldani a futómű problémákat és rövidesen megismételheti a tavalyi eredményét. Roberto Locatelli az idei háttérrel biztos benne, hogy jobb eredményt érhet el itt, mint tavaly. Kérése változatlan. Ne essen az eső.