Mindenki jobbra számított

2006.06.04. 17:44

Napsütésre ébredtek a versenyzők, a csapatok és mindenki, aki személyesen is ott volt ma Mugellóban, a gyorsasági motoros világbajnokság 6. fordulóján. A bemelegítő edzésen Talmáék kipróbálták a kisebb kerekeket. A warm-upot az 5. helyen zárta. A 125-ösok 20 körös futama 11 órakor startolt, Talma a 7. helyről indult és az elrajtolást követően után is hetedikként fordult. Tóth Imi motorja nagyon nehezen indult el, hiába próbálta magát lökni a magyar versenyző, mire erőre kapott a motor, szinte az egész mezőny megelőzte. Pasini és Bautista húzott el először, később csatlakozott hozzájuk Lukas Pesek is, miközben három bolyra szakadt a mezőny. Utóbbiban Talma is végig harcolt a jobb pozícióért és az utolsó méterekig kitartva megverte ezt a csoportot és 8. helyen ért célba. Tóth Imi a rossz rajt után megpróbált felzárkózni, de hiába előzött kanyarban, az egyenesekben sorra visszaelőzték ellenfelei. Valószínűleg az üzemanyag-ellátással volt gond, mivel a verseny napján lényegesen melegebb volt, mint az előző napokon. A versenyt Mattia Pasini nyerte, Alvaro Bautista és Lukas Pesek előtt.

Talmácsi Gábor nyilatkozata:
"Jobbra számítottam. Minden tőlem telhetőt megtettem, de ma ennyire volt képes a Hondám. Semmi különösebb probléma nem volt, egyszerűen ennyire volt elég a technika. Nagyon látszódott, hogy ez a pálya kifejezetten az apriliások pályája, akik ma is nagyon jól szerepeltek. Nagy volt a helyezkedés abban a bolyban, ahol mentem, és nagyon jó érzés volt, hogy nekem sikerült elsőként áthaladnom a célvonalon közülük. A versenyen nem igazán éreztem a vállamat, nem arra koncentráltam, a leintést követően viszont egyre jobban fáj, örülök, hogy végig bírtam.

Tóth Imre nyilatkozata:
"Nagyon el vagyok keseredve. Reggel a bemelegítésen már jól elkaptam a ritmust, és akkor még semmi gond nem volt. Amikor rajtoltunk, hiába löktem magam, nem indult el a gépem. Megszállottként próbáltam zárkózni az előttem lévőkre, a kanyarokban rajta voltam a nyakukon, de elmentek mellettem az egyenesekben. Olyan érzés ez, mintha futnál az orkán erejű széllel szembe. Próbálkozol, haladsz is egy kicsit, de nem eléggé."

A GP125 végeredménye:
1. Mattia Pasini, ITA, Aprilia
2. Alvaro Bautista, SPA, Aprilia
3. Lukas Pesek, CZE, Derbi
...
8. Talmácsi Gábor, HUN, Honda
...
25. Tóth Imre, HUN, Aprilia