Pokoli Szövetség

2006.07.05. 10:34

A Confederate amerikai cég eddig sem tucat gépeket készített, de a legújabb alkotása, a Hellcat F131 tényleg nem mindennapira sikeredett. A cég idáig Harley-Davidson blokkokat használt, most azonban egy saját fejlesztésű egységet tett legfrissebb gépébe. A blokkot a motorozás aranykora, azaz az 50-60-as évek ihlették. Óriási hengerek V2-es alakzatban, amelyek esztergált alumíniumból készültek. A cég 14 éve használ különféle HD blokkokat, most a saját fejlesztésű darabja 131 köbhüvelykesre, azaz 2150 cm 3-esre sikeredett. Az óriási nyomatékot és erőt termelő blokk az egyik legerősebb V2-es lehet a piacon.

Az ördögi gépezetbe előre 50 mm belsőcső átmérőjű, minőségi Marzocchi teleszkópok kerültek, míg hátul a Penske Racing által készített dupla rugóstagok figyelnek. Természetesen a futómű minden egyes paramétere állítható. Az ötküllős, szénszálas kerekeiről igazán könnyű felismerni a semmiféle kategóriába sem sorolható motort. Előre 130/60-18, hátulra 240/40-18 méretű Metzeler ME880-as hengerek kerültek. A vázat a Confederate saját maga készíti nagy szilárdságú acélcsövekből.

Az ötsebességes váltó és a hátsó lengővilla szintén saját fejlesztés. A mindössze 215 kg tömegű gépezet várhatóan nagyon jól motorozható lesz, nem úgy, mint roppant súlyos versenytársai. A megállásáról elöl az ISR-től származó két 300 mm-es féktárcsa és hatdugattyús féknyergek gondoskodnak, hátra pedig egy 280 mm-es féktárcsa került kétdugattyús nyereggel. Az első lámpák mi másból, mint xenon egységekből állnak.