Suzuki GSX-R Európa-kupa

2006.07.10. 11:18

Monza után már sokkal tapasztaltabban érkeztek Dudi és segítői a San Marino mellett fekvő pályára. A csütörtöki pályabejárás után Péter itinerben rögzítette tapasztalatait a számára eddig ismeretlen pályáról. A motor beállításain adatok hiányában nem változtattak az előző futamhoz képest. Pénteken késő délután, rekkenő hőségben volt az első mért edzés. Dudás ismerkedett a pályával, ami technikásabbnak ígérkezett, mint Monza. Háromnegyed óra motorozás után rövidítettek az áttételen, és új hátsó gumival várták a szombati edzést.

Peti ezen már jóval lendületesebben motorozott, javított három másodpercet, ami a 19. helyre volt elég a rajtrácson a 26 fős mezőnyben. Vasárnap a második superbike futam előtt rajtolt a GSX-R-kupa. Sikerült előrébb jönnie a start után, de a második kanyarban visszaesett és egy négyes boly végére került. Az előtte haladókat szépen levadászta, a 15. helyen ért célba, a 21 főre fogyatkozott mezőnyben. A versenyt ismét a veterán Pirovano nyerte.

Dudás Péter: "A kevés edzéslehetőség és beállítási adatok hiányában nem tudtam száz százalékot nyújtani, ezt a versenyt tapasztalatszerzésnek és tanulásnak könyveltem el." A folytatás ősszel Franciaországban lesz.