Mesterképzés Horvátországban

2006.07.10. 11:39

A Suzukival évek óta tartó együttműködésnek köszönhetően eddig több százan fejleszthették tovább tudásukat a HMI oktatási centrum vezetéstechnikai tanfolyamain. A oktatás elsődleges célja, hogy a hallgatók elsajátítsák motorkerékpárjuk biztonságos használatához szükséges ismereteket. Az iskola ezúttal kitelepült, a rijekai Grobnik versenypályán rendezték a Hungaroring Motorsport Iskola első horvátországi tanfolyamát.

Két nap alatt harminc horvát GSX-R vásárló vehetett részt a mára az iskola védjegyévé vált Mesterkurzuson. A résztvevők egyedülálló tematika alapján, elméleti és gyakorlati oktatás keretében tanulják meg a motorozás alapjait. Az elméleti oktatás során a motorkerékpárok statikájával, a biztonsági felszerelésekkel, majd a fékezés, váltás, kormányzás működésével ismerkedtek. A gyakorlati oktatás törzsanyagát a fékezési, váltási, gyorsítási gyakorlatok alkotják, majd később a kanyargyakorlatok és a pályamotorozás veszi át a főszerepet.

Az oktatók csapata a már ismert Szabó Attilán és csapatán túl ezúttal Bitter Sándorral egészült ki. Ami a folytatást illeti, Szabó Attila elmondása szerint az iskola tervei között szerepel, hogy a jövőben Európa további versenypályáin tartson képzéseket.