Talma újra az élen, de visszacsúszott

2006.07.18. 16:35

A szokásostól eltérően a 125-ösök versenyét ezúttal a Német nagydíj zárófutamaként rendezték. Az időmérőkön az első rajtkockát a cseh Pesek szerezte meg, Talma legjobb körideje a hetedik helyre volt elég, Tóth Imi a 19 helyről rajtolhatott. Talma fantasztikus rajtot vett és az egyenes végén elsőként fordult. Kis ideig vezette is a mezőnyt, de sajnos ez nem tartott sokáig. Már néhány kör után látszott, hogy hogy a futam mindössze három versenyző között fog eldőlni.

Az MVA Aspar csapat két motorosa komoly küzdelemben állt Lukas Pesekkel, aki már a futam elején megugrott riválisaival a mezőny többi részétől, sőt az utolsó kör egy részében Pesek vezetett is. Végül Mattia Pasini szoros harcban győzött csapattársa, a bajnokságot vezető Alvaro Bautista előtt, a kockás zászló alatt Pasini mindössze 0,01 s másodperccel haladt hamarabb át. A cseh motoros végül csak a harmadik helyen futott be, őt Hector Faubel, Simone Corsi, Thomas Luthi és Nico Terol követte. Bautista legnagyobb ellenfele, Mika Kalio teljesítménye a német versenypályán ezúttal csak a nyolcadik helyre volt elég. Talma folyamatosan csúszott hátra, így végül éppen hogy csak, de pontszerző lett 14. helyével. Tóth Iminek is a verseny eleje ment jobban, a fiatal pilóta a hideg pályához választott túl kemény gumit okolta azért, hogy végül a 27. helyen zárt.

A 125-ös és a 250-es kategória versenyzőire most egy hosszabb nyári szünet vár, legközelebb augusztus 20-án, Brnoban állnak rajthoz. A MotoGP pilótákra még nem vár pihenés, ők a hétvégén Laguna Secában meccselnek még egyet.

125 köbcentis futam végeredménye:
1. Mattia Pasini Aprilia
2. Alvaro Bautista Aprilia
3. Lukas Pesek Derbi
4. Hector Faubel Aprilia
5. Simone Corsi Gilera
6. Thomas Lüthi Honda
7. Nicolas Terol Derbi
8. Mika Kallio KTM
9. Joan Olive Aprilia
10. Sergio Gadea Aprilia

Gyorsasági Motoros VB 125 köbcentis kategória pontversenyének állása 10 futam után:
1. Alvaro Bautista SPA 205 pont
2. Mika Kallio AT 141 pont
3. Mattia Pasini ITA 137 pont
4. Hector Faubel SPA 120 pont
5. Sergio Gadea SPA 120 pont
6. Lukas Pesek CZE 102 pont
7. Thomas Lüthi SWI 80 pont
8. Simone Corsi ITA 70 pont
9. Talmácsi Gábor HUN 65 pont
10. Joan Olive SPA 60 pont