Aprilia-KTM harcok Szardínián

2006.07.27. 09:49

Mintegy 7000 néző izgulhatta végig az elmúlt hétvégén a Szardínián rendezett Supermoto világbajnoki futamot. Nehéz nap volt ez a supermoto versenyzőknek, hiszen a levegő 38, az aszfalt 52 fokos hőmérsékletű volt.

S1 kategória
Az S1 kategória superpole-ján a négy legjobb pilóta döntötte el a rajthelyek sorsát egymás közt. Nem kis meglepetésre Simone Girolami futotta a legjobb köridőt TM gépén. Aztán az első futamban Bernd Hiemer (KTM) remekül ment, és bár egyszer Delepine megelőzte őt, a belga Husqvarnája öt körrel a vége előtt lerobbant. Christian Iddon (Aprilia) és Ivan Lazzarini (Husqvarna) késhegyre menő küzdelmet vívtak egymással a második helyért. Ketten nagyszerű produkciót mutattak be, egészen az utolsó körig közvetlen egymás mögött köröztek, míg Iddon végülis megszerezte a második helyet.

A második futamban Hiemer térdsérülése ellenére ismét győzni tudott, de korántsem olyan könnyedén, mint az elsőben. Iddon, Delepine és Gözt végig a nyomában száguldottak, és főleg az off-road részen tudtak Hiemerre felzárkózni. A végén Hiemer minimális előnnyel nyert Iddon előtt, míg Delepine egy ügyes manőverrel bejött Götz elé.

S2 kategória
Míg az S1-ben a KTM-ek remekeltek, az S2 géposztályt az Apriliák sajátították ki. A superpole-on a KTM korábbi világbajnoka, most Aprilia színekben versenyző Thierry van den Bosch volt a leggyorsabb Eddy Seel (Suzuki) és Boris Chambon (KTM) előtt. Van den Bosch remek rajtot vett az első futamban, maga mögött hagyva Seelt és Chambont. Aztán a futam vége előtt kétszer is lezúzta az Apriliát, így számára véget ért a futam. Az első helyet csapattársa, Frederic Bolley örökölte meg, aki a szintén Apriliás Jerome Giraudo előtt nyerte a futamot. A harmadik helyre Chambon jött be, pedig előtte sokáig Gozzini ment, de motorja felmondta a szolgálatot.
A második futamban Van den Bosch nem hibázott, és rajt-cél győzelmet aratott. Giraudo ismét második tudott lenni, miután a 7. körben megelőzte Chambont. Az első futamot nyerő Bolleynak nem volt egyszerű dolga, mivel visszaesett egészen az 5. helyig, majd még ezért a helyért is keményen meg kellett küzdenie a huskys Chareyre és a hondás Beltrami kettőssel.

Az S1 kategóriában Hiemer vezeti a bajnokságot, második helyen Iddon áll 28 ponttal lemaradva tőle, majd Lazzarini és Delepine következnek. Az S2 kategória élén Van den Bosch áll, bár Giraudo ugyanezzel a pontszámmal szorul csak a második helyre. Bolley jelenleg a harmadik, őt Chareyre követi.