Honda gazdaságos Innova

2006.10.13. 13:21

A Honda Innovát leginkább mindenki egy dolog miatt kedvelte 2003-as bemutatkozása óta, mégpedig hogy nagyon olcsón lehetett vele a városban közlekedni. Cirka 2,5 literből meg lehetett úszni a 100 km-es távot a városi forgalomban. Manapság ez nem kis előny és még a dugóban sem kellett ácsorogni vele. Ráadásul a nem túl magas ülés, a centrifugális automata kuplung, meg a négysebességes körváltó miatt még a robogók kényelmével is felvette a versenyt, bár szélvédelme azért korlátozottabb volt egy kicsit.

Az új Innova 125i formaterve még mindig leginkább a Cub ős-Hondára hasonlít. Az idomzat most még inkább keskenyebb lett és stílusosabb. A motor orr részén és a lábvédő pajzson történtek még formai változások, amelyek sportosabb hangsúlyt igyekeznek adni az Innovának. Hátul egy újonnan tervezett kapaszkodóba fogódzkodhat az utas. Nagyobb, halogén izzóval szerelt új reflektor világítja meg mostantól az Innova előtti az utat. A pilóta lábai közötti területen új szellőztető nyílást kapott a blokk. Az első indexeket újratervezték és a lábpajzs sarkaiba simulnak bele. A hátsó lámpa formája is teljesen megújult.

Az Innova műszerfala megmaradt eredeti formájában, és most a szokásos műszerek mellett egy sebesség fokozat kijelzőt is találunk rajta. Leginkább a blokk változott meg. A 125 köbcentis erőforrást egy PGM-FI benzinbefecskendező rendszer táplálja, amely egy automatikus alapjárat beállító szeleppel lett megspékelve. Természetes a katalizátor a kipufogóban, amely teljesíti az Euro3-as környezetvédelmi normákat. A négyfokozatú körváltó maradt, amelyet automata kuplunggal, csak a kuplungpedálon lenyomásával működtethet a pilóta. Így akár 4-esből üresbe is rakhatjuk a váltót. Most egy erősebb, hosszabb élettartamú kuplungot kapott az Innova.

Az Innova 125i futóműve változatlan maradt, elől 26 mm-es teleszkópvillák, hátul dupla teleszkóp biztosítja az útfekvést. 17 colos küllős kerekek, elől 220mm-es tárcsafék, hátul 110mm-es dobfék teszi teljessé a motor futóművét. A színek mindegyike kéttónusú. A kétféle ezüst, a fekete-titán, a vörös-narancs, és a világoskék-középkék változatai közül választhat a vevő. Az Innova 125i fogyasztására nem adtak meg gyári adatot, de a 9,3 lóerős motor a 100 kg száraztömegű felépítményt minden bizonnyal elcipeli 2-2,5 liter körüli átlagfogyasztással, amely közel 200 km-es hatótávot tesz lehetővé még a kicsi 3,7 literes tank ellenére is. Ára szintén az egyik legjobb lesz a 125-ös munkába járós motorok közt.