Kallio egy osztállyal feljebb lépett

2006.10.19. 13:23

A 250 cm 3-es kategóriát sem hagyták érintetlenül a szokásos, évvégi helyezkedések a gyorsasági motoros-világbajnokságban.

A KTM talán legfontosabb versenyzője, Mika Kallio, Talma valamikori csapattársa alkotja egyelőre a 250-es csapat biztos pontját. Kallio mellé Harald Bartolnak sikerült Hiroshi Aoyamát megtartani a csapatnál, aki előbb a Kawasakival tárgyalt a királykategóriába való fellépésről, ám végül marad a negyedliteresek között.

Pablo Nieto az elsők között tette közzé a hírt, mely szerint a következő szezont már a 250-es kategóriában kezdi meg, a Würth Honda BQR csapanál. A spanyol versenyző a Derbitől igazol át a Hondához, és egyéves szerződést írt alá, további egy év opcióval.

Nieto így nyilatkozott a váltásról:
"Különösen elégedett vagyok, hiszen a Würth BQR Honda az egyik legjobb csapat a világbajnokságban, és nagyon jó velük a kapcsolatom. Úgy érzem, hogy kiváló környezetbe kerülök, és rengeteg motivációt jelent az a tény, hogy kategóriát is válthatok. Csak azt tudom ígérni, hogy keményen fogok dolgozni azért, hogy amennyire csak lehetséges, versenyképes legyen a csapat."

Nieto csapattársa Aleix Espargaro lesz, akin nemrégiben kisebb műtétet hajtottak végre. A 17 éves spanyol versenyző bal hüvelykujját kellett megoperálni, miután egymást követően kétszer is megsérült.