Talma szépen zárta az idényt

2006.10.29. 22:07

A 125 köbcentisek záró futamára szinte már minden eldőlt. A világbajnokot idén a legerősebb csapat, az MVA Aspar Aprilia adta a spanyol Alvaro Bautista személyében. Talmácsi Gábor idénye felemásra sikeredett. Nem tudott igazából beleszólni a győzelemért folyó küzdelmekbe, viszont az egyik legfontosabb versenyén, Brnóban mégis felállt a dobogó 3. fokára. Az edzések semmi meglepetést nem hoztak, az egész első rajtsort az MVA Aspar csapat versenyzői foglalták el, példát adva egész éves technikai főlényükből. Bautista, Faubel, Gadea és Pasini volt a sorrend. Talma alig 1,3 mp-cel lemaradva a 12. rajthelyről indulhatott az év utolsó futamán.

Talmácsi Gábor a szokás szerint remekül rajtolt. A rajtot ugyan Kallio kapta el a legjobban, majd Espargaro és Faubel a sorrend, de Talma a 7. helyre lőtte fel ismét magát. Bautista pocsék rajtot fogott, a 10. hely körül jött az első körben. Nem sokáig maradt ez így, mert Talmát mind Bautista, mind Pasini megelőzte, így csak a 9-10. hely körül sikerült magát stabilizálnia. Az első helyért folyó csatában Faubel, Pesek, Bautista és Kallio elég hamar elhúztak az üldözőktől. Bautista miután felzárkózott és élre állt, tempót váltott, és megkezdte az elszakadást. Csak csapattársa, Faubel tudott vele lépést tartani.

A verseny féltávja után azonban Bautista lemaradt Faubeltől és az élről, majd Gadea, Kallio és Espergaro utol is érték a második csoportban. Talma a harmadik csoporttal jött ekkor, és a 8-10. helyek közt ingázott. A futamot főlényesen Faubel nyerte, Kallio megint a célvonalnál szerezte meg a második helyet Gadeaval szemben, míg a visszacsúszó Bautista a 4. helyen ért célba. Talma szintén egy utolsó kanyaros előzéssel elhozta a 8. helyet Pasini elől, ezzel összetettben a 7. helyet szerezte meg az idei világbajnokságon, amely egyben a legjobb Honda pilóta címet is jelentette számára. Tóth Imi a 33. helyen ért célba a 43 induló közt.

125 köbcentis futam végeredménye:
1. Hector Faubel Aprilia
2. Mika Kallio KTM
3. Sergio Gadea Aprilia
4. Alvaro Bautista Aprilia
5. Lukas Pesek Derbi
6. Pol Espargaro Derbi
7. Pablo Nieto Aprilia
8. Talmácsi Gábor Honda
9. Mattia Pasini Aprilia
10. Thomas Lüthi Honda

Gyorsasági Motoros VB 125 köbcentis kategória pontversenyének végeredménye 16 futam után:
1. Alvaro Bautista SPA 338 pont
2. Mika Kallio FIN 262 pont.
3. Hector Faubel SPA 197 pont
4. Mattia Pasini ITA 192 pont
5. Sergio Gadea SPA 160 pont
6. Lukas Pesek CZE 154 pont
7. Talmácsi Gábor HUN 119 pont
8. Thomas Lüthi SWI 113 pont
9. Julian Simon SPA 97 pont
10. Joan Olive SPA 85 pont