Módosult az Aprilia RXV450 2007-re

2006.11.17. 08:03

A 2006-ban bemutatott Aprilia RXV enduró sorozat, és testvérmodellje, a supermoto SXV sok győzelmet, jó eredményt hoztak a gyárnak. Az utcai verziók azonban néhány dologban túl problémásnak bizonyultak, így a vevők körében az igazi áttörés még várat magára. Talán ezt felismerve, az Aprilia most az üzembiztonságot és a tartósságot szolgáló megoldásokkal látta el az RXV sorozatot. A 77 fokos V2-es blokk egyedi jellemzője az Aprilia RXV/SXV sorozatának. 2007-re új vezérlő elektronikát kap, amelyet a versenyek során fejlesztettek ki az utcai gép számára, és jobb gázreakciót és teljesítmény-leadást várnak tőle a szakemberek. A befecskendező pillangó szelepének vezérlőtengelye új profilt kapott, hasonló célok elérése érdekében.

A dugattyúk új kiképzése és az új lehúzó gyűrűk teszik teljessé a motorblokk műszaki változásait. Az elektromos önindító áttételét megváltoztatták, a könnyebb indíthatóság kedvéért. A blokkon végrehajtott javítások után az RXV/SXV páros szervizintervalluma növekedni fog. Az acél-alumínium térhálós csőváz tömegét 500 grammal csökkentették, ezzel az egyik legkönnyebb enduró vázat alkották meg a mérnökök. A futómű beállításait is megváltoztatták, ezentúl durva talajon jobb lesz a stabilitás és az irányíthatóság is az ígéretek szerint.

A 2007-es motort egy új versenykittel együtt szállítják. Ebben könnyebb első lámpa, egyszerűsített, könnyen leszerelhető gyújtáskapcsoló és műszerfal, rajtszámtartók, LED-es hátsó lámpa, hátsó mini rajtszámtartó, könnyített gázkar kapott helyet. Mindezeket felszerelve az utcai változathoz képest 2 kilóval csökken a motor tömege. Extraként egy Akrapovic kipufogórendszert és egy verseny körülményekre programozott gyújtáselektronikát lehet venni az RXV enduróhoz. Külsőre a motor új fényezést, grafikát, alacsonyabb és kevésbé fenékbe vágó ülést, valamint egy megerősített fékpedált is kapott. Hosszabb távú versenyekre az Aprilia megalkotta a Rally változatot. Ez 12 literes tankot, módosított ülést, javított motorvédelmet és az itinertartót kapott.