Talma nagyon gyors az új Aprilián

2006.11.21. 10:38

Igazán eredményesen indult Talmácsi Gábor első tesztnapja új csapatával. 11:45-kor gurult ki először a boxból, és 17:00 óráig összesen 46 kört teljesített Mattia Pasini motorjával, mert saját RSA-ja (amivel a Bautista versenyzett a 2006-os szezon két utolsó futamán) még nem készült el. Csapattársai közül Faubel is tesztel, ő már az új fejlesztésű Apriliával, viszont Gadea nem vett részt a tesztnapon.

Az első nap eredményei alapján a 125-ösök között a legjobb időt (1:48,015) Talma szerezte meg, pedig nem is erre koncentráltak, hanem arra, hogy minél jobban beállítsák a gépet Talma vezetési stílusához, és kitapasztalják, hogy egyes változtatások mennyire érzékelhetőek, mire hogyan reagál a motor. A csapat nagyon profi, mindenki teszi a dolgát a legnagyobb összhangban. Öt állandó szerelő dolgozik a magyar motorossal, valamint két specialista, egy váz és egy motorblokk mérnök is rendelkezésükre áll egyenesen az Aprilia gyártól.

Talma elmondta, hogy nagyon jól kezelhető a motor, stabil a kanyarokban, de még szüksége van egy kis időre, hogy összeszokjon Apriliájával.