Talma belehúzott

2006.11.22. 11:52

Nagyon ráférne már Talmácsi Gáborra a siker. Végre úgy tűnik, a tehetséges versenyző remek csapatot választott magának. Fantasztikus ütemben halad tesztje új csapatával az Aspar Teammel. Már második napja gyűri új motorját, és 125 cm 3-ben továbbra sem érik utol a szintén Jerezben tesztelő versenytársak.

Bár a második tesztnap délelőttjén az időjárás miatt egyetlen versenyző sem gurult ki a pályára, nem telt eredménytelenül az idő a boxban sem. Délután viszont kisütött a nap, felszállt a sűrű köd és megkezdődhetett az érdemi munka. Az előző naphoz képest néhány új, 2007-es fejlesztésű alkatrész is belekerült Talma motorjába, ami a köridején is egyből meglátszódott. 1.47.0-s időt futott, ami mindössze 1 tizedmásodperccel marad el Mattia Pasini által felállított pályacsúcstól és 1 mp-cel volt gyorsabb csapattársánál, Faubelnél is, aki mögötte a második helyen zárta a napot.

Talma nyilatkozata:

"Iszonyatosan boldog vagyok. Nem számítottam arra, hogy már rögtön az elején ennyire jó lesz minden. A csapat kiváló munkát végez és a gyári mérnökök is mindenben támogatnak. Úgy futottam a pályacsúcshoz közeli időt, hogy a pálya első és a második szektorában érzésem szerint még mindig lehetne javítani. Egyre jobban érzem a motort és szépen haladunk előre."