A legdrágább MV Agusta

2006.12.15. 08:52

Az MV Agusta cégcsoport csúcsa maga a névadó motormárka. 2007-re számos új modellel jelentkeznek a varesei gyár munkatársai, melyek mindegyikére jellemző az a páratlan stílus és design, ami az MVAgusta sajátja évek óta.

A jövő évi paletta királynője az MV Agusta F4 CC lesz, nevében a CC az MV Agusta elnökére, Claudio Castiglionira utal. Hogy a főnök a nevét adta a motorhoz, azért lehet, mert az elnök maga álmodta és tervezte meg a csudagépet. A blokk alapjaiban az F4-től származik, de nem hagyták érintetlenül az olasz mérnökök. A változtatások oka az új, olajhűtéses generátor, aminek a szokásosnál kicsit több hely kellett. Az alkalmazkodás jegyében radikálisan átalakították a blokk felső részét, a dugattyúkat pedig lerövidítették és lekönnyítették. A négyhengeres 1078 köbcentis motor az Euro 3-as környezetvédelmi szabálynak is megfelelő titánium kipufogókat kapott, míg végsebessége eléri a lenyűgöző 325 km/órát.

A kézi készítésű F4 CC-ből mindössze 100 darab készül, ára pedig 100 000 euró, azaz valamivel 25 millió Ft felett lesz. Ennyi pénzért már lehet bőkezű a gyár, így a motorhoz olyan kiegészítőket adnak, mint egy Trussardi bőrkabát, és egy Girard Perregaux óra, melyet a 100 büszke - és gazdag - F4 CC tulajdonos mindegyike megkap.