Bővült az Aprilia Sportcity család

2007.01.15. 10:53

Az Aprilia felfrissítette és kibővítette Sportcity modellcsaládját a 2007-es évre. A kisebb, 125 és 200 köbcentis modelleket új karburátor beállítással, módosított gyújtástérképpel, kétutas katalizátorral látták el, hogy teljesíthessék a szigorú Euro3-as környezetvédelmi normákat.

A nagykerekű (15 colos) Sportcityk elegendő helyet adnak a lábdeszkán egy csomag szállítására is, de egy okos módosítás után a csomagtartó alatti rekesz is jóval nagyobb tároló helyet biztosít. A kisebb Sportcityk új műszerfal grafikát és fényezett paneleket kaptak, valamint kéttónusú üléshuzatot csúszásgátló bevonattal. Az ütközésvédők krómozott kivitelben kerülnek a gépre 2007-re.

A 2007-es év legnagyobb újdonsága a 250-es benzinbefecskendezős modell megjelenése. Ez a Sportcity sorozat csúcsa. A 15 colos kerekeken guruló, sportos blokkal, igen merev vázzal szerelt robogó a nagykerekű gépek komfortját, és a kisebb kerekű robogók fordulékonyságát ötvözi. A napi bejárástól kezdve az örömteli motorozásig bármire használható. A Sportcity 250ie megadja mindezt gazdájának. Ez az első kompakt méretű robogó, amelyet 250-es benzinbefecskendezős, ultramodern 22,5 lóerős blokk hajt. Külsőre az egyed kéttónusú ülés, krómozott ütköző gombák, egyedi grafikájú műszerfal különbözteti meg a többi családtagjától. Az analóg-digitális műszerfalban fordulatszámmérőt és multifunkcionális kijelzőt találunk, akárcsak a legutolsó Aprilia superbike-on. A lábpajzsok szintén krómozott szegélyt kaptak.

A lábpajzson át a hűtőradiátortól meleg levegő érkezhet a vezető lábára hűvösebb időben. Ehhez kéz illetve lábtakarót kínál az Aprilia extraként téli időkre. Az ülés alatti tároló-rekesz egy jetsisakot és némi személyes felszerelést tud elnyelni, plusz az elülső pajzs hátsó részében egy másik rakodóhely kapott helyett, elektromos aljzattal egyetemben. Az ülésmagasság maradt 815 mm. Előre ugyanúgy 35 mm-es belsőcső átmérőjű teleszkópvillák kerültek, míg hátra dupla rugóstag, állítható előfeszítéssel. A gumik mérete 120/70 és 130/80 elől, hátul. A fék igen erős pontja a 250-es Sportcitynek, mivel előre két 260 mm-es tárcsa került kétdugattyús féknyereggel, hátra pedig egy 220 mm-es tárcsa egyetlen dugattyúval. A motor természetesen lazán teljesíti az Euro3-as normákat és 9 literes tankjával majd 300km-es a hatótávolsága. 2007-ben kétféle szürke árnyalatban, kék illetve fekete színekben vásárolható meg.