Talma interjú a MotoGP.com-on

2007.01.23. 14:51

Talmácsi Gábor a gyorsasági világbajnokság egyik legtapasztaltabb pilótája, azonban a 2007-es szezon minden bizonnyal új lesz számára is. Talma a Humangest Hondától az Aspar Aprilia csapathoz szerződött az idei szezonra. Ahhoz a csapathoz, amelynél Bautista 2006-ban megnyerte a 125 köbcentis világbajnokságot. Talma a csapatbemutató alkalmával adott interjút a MotoGP.com-nak.

Milyen volt az első próba az Aprilián az Aspar csapatnál?
Jól éreztem magam. Az első célom az volt, hogy beilleszkedjem a csapatba, és hozzászokjam a motorhoz, amelyet kezdettől fogva nagyon éreztem. A csapattagok mögöttem mind profik, és nagyon jó volt a kommunikáció köztünk a teszt alatt, és ez megmutatkozott a köridőkben is. A legjobb köridőt futottam a kategóriában, és megdöntöttem a körrekordot. Azonban ez nem jelent semmit, csak egy jó kezdet volt.

Miért pont egy spanyol csapathoz szerződtél?
Olaszország és Spanyolország kétségtelenül az a két ország, ahol a legnagyobb szeretettel vannak a motorkerékpár-versenyzés iránt. Náluk van a legtöbb versenyző és versenycsapat. Egy másodpercet sem haboztam, mikor az Aspar csapat felkínálta a helyet, főként a rendkívül sikeres 2006-os szezonjukra gondolva. Amikor egy pilóta elér egy bizonyos szintű versenytapasztalatot, akkor megpróbál komoly, gyakorlott csapatot keresni, hogy a legjobb dolog süljön ki az egészből.

Milyen célok vezérelnek, hogy most már az Aprilia csapatnál versenyzel?
Nem igazán tudok egyelőre célokat felállítani most. Szeretnék lépésről lépésre haladni. Látnunk kell, hol tartunk, mikor a szezon elkezdődik.

Te vagy az egyik legidősebb pilóta a kategóriában. Miképp látod a fiatal tehetségek érkezését a bajnokságba?
Hosszú ideje jönnek 15-16 éves gyerekek, és nagyon gyorsak. Ez az Olaszországban és Spanyolországban végzett tehetségkutatás eredménye, itt a fiatalok nagyon korán megtanulnak motorozni. Ugyanilyen voltam én is, nagyon fiatalon kezdtem.

Sok gyári csapatnál versenyeztél már, beleértve a Hondát és a KTM-et. Hogy értékelnéd őket?
Minden csapatnak vannak jó és rossz oldalai. Remélem az Apriliával jól fogunk szerepelni 2007-ben, de minden egyes versenyzési lehetőségnek örültem a múltban korábbi csapataimnál.

Mit gondolsz, kik lesznek a legnagyobb ellenfeleid a következő szezonban?
Nehéz ezt most megmondani, de a tavalyi évet figyelembe véve szerintem Faubel, Pasini, és Gadea léphetnek előre azokból, akik itt maradtak. Mindig van sötét ló, de úgy gondolom, ez a három versenyző lesz a legnagyobb ellenfelem. A KTM-pilóták egyelőre ismeretlen tényezők számomra.