Tóthék Jerezben

2007.02.01. 10:39

A Team Toth Hungary egyre inkább a MotoGP-közösség elismert csapatává válik, és idénre a negyedliteres géposztályban vannak komoly terveik, mivel Tóth Imre is már itt fog versenyezni 2007-ben. A jerezi 250-es kategória tesztjéről természetesen ők sem hiányozhattak. Az első nap igen eredményesnek bizonyult a csapat számára, amely ekkor állt fel teljes egészében. A Rossano Brazzi által vezetett szerelőcsapat másodszorra tesztelt a csapat gyári versenyzőjével, Hector Barberával és a spanyol versenyző egyből az élen zárta a napot közel fél másodperces előnnyel. Tóth Imi új motorjával és az új szerelőivel ismerkedett. Úgy tűnik a bemutatkozás jól sikerült, hiszen egészen hatalmas bukásáig a 4. helyen állt a magyar versenyző. Szerencsére pár zúzódáson és égésen kívül Iminek nem esett baja, de a motor újjáépítése elég időigényesre sikeredett, és ezért már csak pár körre tudott visszamenni a pályára. Így is a nagyon jó, 8. helyen zárta a napot 1.46.588-as köridővel. A csapat új dizájnját is most mutatták be, ami a visszajelzések alapján nagyon jól sikerült!

Héctor Barbera 1. (1.44.587):
"Nagyon jól érzem magam a csapatban, a szerelők nagyon profik, és a motorom is kitűnő. Ma több beállítást is kipróbáltunk és nagyon örülök, hogy az első helyen tudtam végezni."
Tóth Imi 8. (1.46.588):
"Annak ellenére, hogy mindenem sajog, fantasztikusan érzem magam! Óriási különbség van a 125 cm 3 és a 250 cm 3 között. Sokkal jobban élvezem az egészet, van erő a motorban! Persze lehet, hogy ha valaha lett volna profi 125-ös gépem, másként látnám a dolgot, de mindenesetre ez most fantasztikus! A szerelőim is nagyon jók, mindenki elégedett a mai eredményemmel. Életemben másodszorra ülök 250-es gépen, és a bukásig a 4. voltam. Holnapra biztos még jobban fog fájni mindenem, de annyira jól érzem magam a motoron, hogy szerintem nem fogom érezni!"

Nem hivatalos időeredmények első nap:
1) Héctor Barbera 1.44.587
2) Thomas Lüthi 1.45.022
3) Jorge Lorenzo 1.45.346
4) Marco Simoncelli 1.45.734
5) Roberto Locatelli 1.45.776
6) Alvaro Bautista 1.45.920
7) Fabrizio Lai 1.46.398
8) Imre Toth 1.46.588
9) Aleix Espargaro 1.46.601
10) Karel Abraham 1.47.403

A Team Toth újdonsült versenyzője, Hector Barbera tovább folytatta remek szereplését a jerezi teszt második napján. Ez a nap nem úgy alakult a csapatok számára, ahogy elképzelték. Az eső miatt, csak délután három óra körül tudtak felmenni a versenyzők a pályára. Barbera remek formáját bizonyítva végig uralta az edzést, és ezen a napon is a leggyorsabban ért körbe a jerezi pályán. A kategória újonc Tóth Imi is újra nyeregbe szállt a tegnapi bukást követően. Kisebb sérülések hátráltatták a fiatal versenyzőt, de ennek ellenére is tudta hozni azt az időt, amit az előző nap motorozott Ezzel az idővel a 9. helyen végzett, néhány tizeddel lemaradva a tavalyi 125-ös világbajnok Bautistától. Ugyan mindössze bő két órát tudtak motorozni a fiúk, de számos beállítást és gumit sikerült kipróbálniuk. A csapat kezd összeszokni, így nem csoda, hogy id. Tóth Imre nagyon elégedett az elmúlt napok eredményeivel.

Tóth Imi #10
" Még érzem a tegnapi esés következményeit, de főleg a kezem fáj. Örülök, hogy ennek ellenére olyan időt tudtam motorozni, mint tegnap. Jobb is lehetett volna, de ma mindössze 11 fok volt, és ez a hűvösebb idő kihatással volt a beállításokra is. Úgy érzem, sikerült kimotoroznom magamból az esést, és Valenciára rendben leszek. Fantasztikus érzés ezzel a csapattal dolgozni, mindenki nagyon profi, örülök, hogy végre egy ilyen géppel versenyezhetek."

Hector Barbera #80
" Nagyon elégedett vagyok az elmúlt két nap teljesítményével, ma is én voltam a leggyorsabb, ami további önbizalmat ad. Ilyen remek csapattal még nem dolgoztam, a motorom kiváló, nagyon gyorsan rátalálunk a helyes beállításokra. Remélem ez így lesz Valenciában is és akkor újra az élen végezhetek."