Talma továbbra is az élen

2007.02.01. 17:44

A hétvégén tovább folyt a munka a Bancaja Aspar csapatnál, ahol Talmácsi Gábor versenyez 2007-ben. A csapat a valenciai Ricardo Tormo pályán próbálta elvégezni előírt feladatait. Bár a nap sütött, de egész nap nagyon hideg volt, így a versenyzők csak délután kezdték meg a körözést, ami ismét jó eredményt hozott. Egyik versenyzőnek sem mérték hivatalosan az idejét, mert nem működött a pálya időmérő-rendszere, viszont a csapatok külön-külön mérték saját pilótájuk köridejét, ebből alakult ki a nem hivatalos sorrend.

Nem hivatalos köridők:
1. Talmácsi 1.40.3
2. Gadea 1.40.4
3. Pasini 1.40.5
4. Espargaro és Faubel 1.40.6
6. Pesek 1.40.7

A próbálgatásokon túl a szombati nap abban különbözött a többitől, hogy egy keményebb gumi miatt az egyik kanyarban elcsúszott Talma, de semmi baja nem esett. Ezt követően több időt kellett a boxban töltenie, amíg a sérült alkatrészeket kicserélték. Vasárnap olyan új alkatrészeket terveztek kipróbálni, mint pl. airbox, kipufogó. Ez utóbbi Jerezben is plusz 2 km/h-t jelentett a végsebességnél. Talma elégedetten, boldogan fejezte be a munkát szombaton, és a másnapi folytatásra készült.

Abból azonban nem lett semmi! Talmáék második napi tesztje a rossz idő miatt sajnos elmaradt, ugyan az eső nem esett, de annyira hideg volt Valenciában, hogy a csapat úgy döntött, nincs értelme motorra ülni. Bízunk abban, hogy a következő tesztre jobb idő lesz, és Talma ott folytathatja, ahol abbahagyta.