A fekete gyémánt

2007.02.09. 10:17

Az XL 1200N Nightster-t január 29-én mutatták be Orlando-ban a Harley-Davidson Téli Dealer találkozóján. Ami már első ránézésre látszik, hogy a Nightster alacsony, lapos és fekete. Legalábbis javarészt, mert az éjszaka nevét magán viselő motorra azért felcsúszott egy ezüst csík, meg némi krómozás. A gumiágyazású Evolution V2-es blokk a család jelenleg is kapható tagjaihoz hasonlóan elektronikus üzemanyag-befecskendezést kapott.

A múlt századi könnyítőmesterek műveit idézi a a hátsó szíjvédő, és az első sárvédő. A hátsó sárvédőt is jól megnyesték, hogy minél több látszódjék a hátsó kerékből. Az elmúlt 50 évre kedves retro elemekkel utal a Harley, ilyenek az első villa fekete gumiharangjai, vagy az oldalra szerelt rendszámtábla tartó. Ezt sajnos csak az amerikai bájkerek élvezhetik, az eu-s modellekről ez tuti hiányozni fog.

A Nightstert elsősorban Észak-Amerikai piacra szánják. Az európai változat jelenleg fejlesztés alatt áll, és tervek szerint az év második felében érkezik a 2008-as modellév tagjaként.