Új ügyvezető a Harley-Davidson Europe élén

2007.02.23. 11:30

Harley-Davidson Inc. bejelentette, hogy a 41 éves Michael van der Sande-t, nevezi ki a Harley-Davidson Europe ügyvezető igazgatójának. Új munkakörében van der Sande fogja vezetni az Harley-Davidson és Buell motorkerékpárok, az alkatrész, tartozék és ruházati termékek értékesítési, marketing és disztribúciós tevékenységét egész Európára, Közel-Keletre és Afrikára kiterjedően. A van der Sande által most elfoglalt pozíciót eddig John Russel töltötte be, aki bejelentette távozását a cégtől.

"Michael korábban már több stratégiai fontosságú területet vezetett az amerikai anyavállalatnál, és egyike a legrégebbi munkatársaknak a Harley-Davidson európai leányvállalatánál" mondta Jim McCaslin, a Harley-Davidson Motor Company üzemeltetési vezérigazgatója. "Iparági tapasztalata és üzleti szakértelme nagy kincs számunkra, és izgalommal tölt el, hogy ő fogja irányítani az európai tevékenységet."

Van der Sande a holland Nyenrode Egyetemen diplomázott üzleti szakon. A Harley-Davidson előtt különböző marketing munkaköröket töltött be a Nissan Europe-nál és a Rolls-Royce/Bentley Motor Cars-nál, majd 1996-ban csatlakozott a Harley-Davidsonhoz. Az évek során sok fontos pozíciót töltött be, többek között marketing igazgatóként tevékenykedett a Harley-Davidson Europe-nál, valamint dolgozott a gyári központban, Milwaukee-ban, mint stratégiai tervezési igazgató. Legutóbbi pozíciójában kereskedelmi ügyvezetőként dolgozott a Harley-Davidson Europe-nál, ahol az összes európai, közel-keleti és afrikai ország értékesítési tevékenységét felügyelte.