Pfeiffer világbajnok lett a BMW-vel

2007.02.27. 08:26

Az elmúlt hétvégén, a svájci Zürichben rendezték az első első fedett pályás Streetbike Freestyle világbajnokságot, amelyet a SWISS-MOTO Motor, Robogó és Tuning kiállításon rendeztek a hétvégén Zürichben.

A szombaton kezdődött versenyen kilenc nemzet tizenhat versenyzője kétszer négy percben mutta meg tudását, és a végén a két kör legjobb eredményét számították be. Chris Pfeiffer BMW F800-asa nyergében már az első fordulóban az 50 pontból 49-et szerzett, és ezzel azonnal az élre tört. Így nyugodtan ugrott neki a második megmérettetésnek, ahol inkább már csak a közönségnek játszott, nem a bíráknak, de így is magabiztosan gyűjtötte be a győzelmet sugalló 47 pontot.

Vasárnap további két kör várt a versenyzőkre, de ezúttal mind a két forduló pontjait - az előző napival együtt - beszámították. A Chris Pfeiffer már az első körben 48 pontot ért el, de ennek ellenére úgy érezte a 36 éves német klasszis, hogy nagy nyomás nehezedik rá, hiszen az előző versenyen elszenvedett kisebb-nagyobb koccanások emléke még mindig élénken élt benne. A második helyezést a brazil AC Farias szerezte meg, aki nem sokkal ezelőtt nyerte meg World Stunt Riding világbajnoki címét, a dobogó harmadik fokára pedig az ifjú tehetség, a finn Joni Tammela állhatott.