Rizmayer Gábor aláírt és már tesztelt is

2007.03.01. 11:02

Rizmayer Gábor aláírta támogatói szerződését a King-Road Motors márkakereskedéssel. Így 2007-ben a GSX-R Európa Kupán, mint a Magyar Suzuki zRT. és a King-Road Motors támogatottja veheti fel a versenyt ellenfeleivel. A King-Road Motorstól nem szokatlan, hogy tehetséges motorversenyzőket vesz pártfogásába, hiszen 2005-ben Kispataki Viktor majd Németh Balázs volt a kiválasztottjuk.

Szabó Pétertől a King-Road Motors tulajdonosától megtudtuk, hogy nem véletlenül esett Rizmayer Gáborra a választása, hiszen a 2006-os Magyar GSX-R Kupa győztesét egy rendkívül rutinos versenyzőnek tartja. Hosszú távon számol Gáborral. Reményei szerint a GSX-R Európa Kupán kimagasló eredményeket fog elérni a versenyző. Gábor kérdésünkre elmondta, hogy nagyon elégedett mostani helyzetével. Büszke arra, hogy a Suzuki márkát képviselheti. Nagyon fontos számára hogy egy olyan elismert márkakereskedés támogatását élvezheti, mint a King-Road, amely régóta kimagasló szerepet vállal a Magyarországi motorsportban.

Rizmayer Gábor ezután gyorsan elutazott és négy napos tesztelésen vett részt a Spanyolország déli részén található Cartagena városának pályáján. A profi körülményeknek és a rendkívül jó időjárásnak köszönhetően zavartalanul teltek az edzések. A versenyzőt elkísérte útjára Kovács-Birkás Róbert, aki azon kívül, hogy ebben a szezonban Rizmayer fő szerelője lesz, az elmúlt idényben a Magyarországi GSX-R Kupa szervizfőnöke volt. Megkértük Gábort, hogy meséljen egy kicsit részletesebben a Spanyolországi tesztről.

"Azt gondolom, hogy összességében remekül sikerült a teszt. A technikai háttér a King-Road Motorsnak köszönhetően hibátlan volt. Az első napon arra összpontosítottunk, hogy egy kicsit szokjam az aszfalton motorozást, hiszen elég hosszú ideig csak krosszmotoron edzettem. A gumikkal is ismerkednem kellett, tehát az első nap gyakorlatilag el is telt ezekkel a feladatokkal. A második nap délelőttjéből még szenteltünk egy kis időt a gumik kipróbálásának, majd ezen túllépve megkezdtük az áttétek beállítását. A harmadik napon következett a legfontosabb része a tesztnek. Lecseréltük az eredeti gyári hátsó rugóstagot egy profi Öhlins szettre majd megkezdtük a futómű beállítását. A feladat elvégzésében sokat segítettek a szintén ott tréningező külföldi csapatok. Ennek köszönhetően a negyedik nap a korlátlan motorozásé lehetett, egy nem akármilyen segítőtárssal, Fabrizio Pirovanoval. A Superbike volt sztárja is tesztelni érkezett a cartagenai versenypályára méghozzá egy Alstare Suzukival. Az ex-világbajnoknak a saját feladatai elvégzése közben jutott ideje arra hogy tanácsokkal lásson el. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen szintű motorversenyző segítette a munkánkat.