Magyar ICEGP

2007.03.09. 08:46

Utolsó, hatodik fordulójához érkezett az Országos Jégmotor Bajnokság. Hogy micsoda fantasztikus küzdelem várható szombaton, Zalaegerszegen, abból is látszik, hogy minden versenyző szabadságot vett ki a héten.

A 2007-es versenysorozat hat nagyvárosban, három jégcsarnokban és 35 versenyzővel került lebonyolításra. Közel 6000 néző volt a lelátókon, és az utolsó versenyre már csak 10 versenyző maradt küzdelemben. A tét óriási, hiszen a debreceni Adorján Zoli és a kazincbarcikai Komlósy Norbi között csak két pont a különbség. Egy hiba a 16 futamos versenyen, és máris meg lesz a bajnok! Nem csak kettőjük között, szoros a pont állás hanem a 3., 4., 5., helyért küzdő jégszaggatókat is csak egy-egy pont választja el.

A jégderbit quadosok és salakmotorosok teszik a szünetekben látványossá, és ismét lesz jégfoci is. Komoly felkészülés zajlik, hiszen a legutóbbi hírek szerint minden versenyző egész hétre szabadságra ment, és készítik az új szegeket a magyar ICEGP-re. Biztonsági okokból a szervezők most elöször fél méter vastag habszivacsot tesznek a pálya köré a bukások enyhítésére. Hogy kit és milyen mértékben szaggatnak szét az acélszegek, az szombaton kiderül!