Barbera az élen

2007.03.09. 09:11

A 250 köbcentisek számára is megkezdődött a gyorsasági motorkerékpáros világbajnokság évadja Katarban. Hector Barbera, a Team Toth pilótája ott folytatta az első időmérő edzésen, ahol a szezont megelőző teszteken abbahagyta. Az első napon 2 p 00,070 mp-cel a legjobb köridőt futotta kategóriájában, ezzel megszerezvén az ideiglenes első rajtkockát. Barbera mögött tavalyi csapattársa és idei legnagyobb riválisa Jorge Lorenzo, a tavalyi világbajnok végzett. Alvaro Bautista a 125 köbcentisek tavalyi világbajnoka, Talma csapattársa a harmadik legjobb lett, míg szintén a Bancaja Asparban versenyző Alex de Angelis zárja a képzeletbeli első sort a csütörtöki edzések után. Tóth Imi beigazolni látszik azt a vélekedést, miszerint neki jobban fekszik a 250-es kategória és már az első időmérőn a 16. helyig jutott fél gyári motorjával.

Héctor Barberá #80 nyilatkozata:
"Nagyon örülök, hogy a csapattal való első közös megmérettetésen el tudtuk hozni a legjobb eredményt. A teszteken is voltam első, így bizakodva vágtunk neki a mai napnak, azzal a tudattal, hogy sikerülhet az ideiglenes pole, de azt nem hagytam egy pillanatra sem szem előtt, hogy Lorenzo, Alvaro és Alex is nagyon gyorsak. Engem intettek le elsőként, ám így is sikerült majdnem 2 tizeddel gyorsabbnak lennem, mint a második helyezett. Sokkal melegebb volt, mint eddig, így kellett állítanunk, de hála Rossano Brazzi főszerelő szaktudásának, szinte elsőre sikerült belőnünk a motort. Holnapra is megvan a beállítás, már csak apró finomításokat kell végeznünk.

Tóth Imre #10 nyilatkozata:
"Elégedett vagyok az időeredményemmel, reggel óta folyamatosan gyorsultam és 1 másodperccel gyorsabb voltam, mint az ezen a pályán mért eddigi legjobb időm. A futóművet még nem sikerült teljesen beállítanunk, az eleje még pattog egy kicsit, de sokkal jobb lett, azaz jó irányban haladunk, ami bíztató a holnapot tekintve. Gumikat is teszteltünk ma és kiválasztottuk, amivel a futamon fogok majd menni."