Sebestyén Peti még túl fiatal

2007.03.19. 10:08

Március 25-én rajtol a Red Bull MotoGP Rookies Cup 2007-es szezonjának első futama a spanyolországi Jerez de la Fronterában. Ez a legnagyobb tehetségkutató sorozat a gyorsasági motorsportban. Eredetileg a tavaly augusztusban tartott válogatáson 20 pilóta kapott lehetőséget az indulásra a 2007-es idényben. A spanyolok legendás motorversenyzője Alberto Puig és a KTM versenyigazgatója Harald Bartol által irányított sorozathoz azonban újabb három ifjú tehetséget válogattak be az Adria Raceway-en tartott tavaly októberi tesztsorán. A pilóta jelöltek közt német, olasz, norvég, brit, amerikai, cseh, francia, svéd, spanyol és szerencsére egy magyar tehetséget is találunk Sebestyén Peti személyében.

Az előzetes tesztek alapján az amerikai Cameron Beaubier, a francia Johann Zarco vagy az olasz Lorenzo Savadori állhat majd a dobogó tetejére, de a küzdelem igen szorosnak ígérkezik. Sajnos Sebestyén Petinek, a Rookies Cup magyar résztvevőjének nincs sok szerencséje a tesztekkel. A motorjának első számú és tartalék blokkja is felmondta a szolgálatot a múlt héten. Az elmaradt teszteket majd később bepótolják vele, azonban úgy tűnik, az első futamon ugyan jelen lesz, de még nem indulhat a kora miatt (túl fiatal, 1995-ös születésű).

Harald Bartol nyilatkozata
"Örömteli gond volt, hogy a fiatal tehetségek száma hirtelen 23 főre nőtt. A lehető legjobb minőségi versenyzést szerettük volna biztosítani, ezért döntöttünk a kupa létszámának növelése mellett. Jelenleg 10 pilóta is esélyes lehet a dobogós helyezésekre."

Red Bull MotoGP Rookies Cup 2007 versenyei:
Március 25. Jerez/ESP
Június 2. Mugello/ITA
Június 24. Donington/GB
Június 30. Assen/NL
Július 15. Sachsenring/GER
Augusztus 19. Brno/CZ
November 4. Valencia/ESP