Izzítanak a supermotósok

2007.03.21. 08:54

2007. supermoto élete igencsak izgalmasnak ígérkezik. A hazánkban is egyre népszerűbb sportágban fiaink szebbnél szebb eredményeket érnek el a nemzetközi versenyeken is. A szezon idén április elsején indul a nyirádi pályán, ahol Supermoto és Superquad Nemzetközi Bajnokság fordulója mellett az Alpok-Adria Bajnokság első futamára is sor kerül.

Nagy nevekben nem lesz hiány, Dani Müller EB III. helyezett és sokszoros svájci bajnok, valamint Hanson Schruff EB ezüstérmes, sokszoros osztrák bajnok remélhetőleg méltó ellenfélre talál a kétszeres Európa Bajnok Kökényesi Györgyben. A verseny szenzációja, hogy Kökényesi György a kétszeres világbajnok, Thierry Van Den Bosch motorkerékpárjának pontos másával indul, melyet az Aprilia gyár biztosított számára.

A quadok között a sztár egy 550-es, Aprilia gyári versenymotorral szerelt, saját építésű superquad, mely teljesítményével messze a mezőny fölé magasodik, de ebbe még lesz beleszólása a többi márka versenyzőinek is. Aki kóstolót szeretne kapni az eseményből, szombaton (március 31.) délután 3-tól 6-ig ingyenesen nézője lehet a szabadedzésnek. A vasárnapi versenyre a felnőtt belépő 1500 Ft, a gyerek 1000 Ft, a parkolás pedig díjtalan.