Magyarok Valenciában

2007.04.13. 12:23

A Full-Gas Racing Team csütörtök reggel érkezett Valenciába, a Superstock 1000 hétvégi versenyére, melyet a Supersport600 és Superbike világbajnokság betétfutamaként rendeznek meg. A szerelők nem pihenhettek, hiszen délután túl kellett esniük a technikai gépátvételen, ami elég komplex vizsgálat. A Nemzetközi Motorsport Szövetség, erre a feladatra külön szakembereket foglalkoztat, akik ellenőrzik, hogy a versenygépek megfelelnek-e a legfrissebb szabályoknak, pl. az üzemanyagtankban meg van-e a kötelező szivacsbetét, stb. A szerelők ma már a versenybeállításokkal foglalkoznak, hogy a holnapi időmérőn a lehető legjobb helyről indulhasson a csapat üdvöskéje, a mindössze 20 éves Kispataki Viktor.

Ugyanitt, a Ricardo Tormo pályán tartják a GSX-R Európa kupa soron következő versenyét is. A magyar színeket Rizmayer Gábor képviseli, aki már négy napja rója a híres aszfaltgyűrűt. A GSX-R Európa kupa szervezői már felkészültek a versenyzők fogadására. A Superbike csapatok kamionjai között kialakított Suzuki-faluban, minden motor a pilóták nemzeti színében pompázott. A magyar csapat gépe a 71-es rajtszámot viselve várakozott Rizire. Az időjárás egyelőre nem kedvező, de remélhetőleg vasárnapig ez változni fog.

Szupersport 600-as VB-versenyzőnk, Talmácsi Gergő a legutóbbi angliai futamon súlyos sérüléseket szenvedett, emiatt Valenciában nem tud rajthoz állni.