Talmácsi mérföldkövek

2007.04.18. 12:04

Jelenleg Talmácsi Gábor vezeti a Gyorsasági motorkerékpáros világbajnokság 125 köbcentis kategóriájának pontversenyét. Milyen jó is ezt kimondani, pláne, hogy szinte minden sajtóorgánum egyértelműen a világbajnoki cím idei egyik esélyeseként tartja számon Gábort. A nagyszerű idénykezdet egy második és egy első helyet jelent, 2005-ös első futamgyőzelme óta ezek a sikerek újabb mérföldköveket jelentenek Talma életében:

- Ez volt Talma első Apriliával elért futamgyőzelme, korábbi hármat KTM motorral szerezte.
- Legutolsó győzelme alkalmával Talma először vezeti egyedül a világbajnoki tabellát. Korábban Mattia Pasinivel már álltak ketten együtt a tabella élén azonos pontszámmal 2005-ben.
- A gyorsasági motorversenyzés történetében ez az első alkalom, hogy egy magyar ember vezeti bármely géposztály világbajnoki pontversenyét.
- Talma Jerezben megszerzett 4. futamgyőzelmével beállította Drapál János futamgyőzelmeinek rekordját. A fiatalon elhunyt magyar versenyző egyszer nyert 250-ben és háromszor 350 köbcentis kategóriában még a 70-es években.
- A jelenleg 25 éves Talma a legidősebb versenyző, aki Roberto Locetelli 2004-es futamgyőzelme óta diadalmaskodott a 125-ös géposztályban.