Még mindig ütőképes a boxer!

2007.04.20. 07:23

28 év után először állt BMW-s versenycsapat a dobogó legfelső fokán a Hockenheim-Ring hagyományos 1000 km-es futamán. A Jürgen Fuchs-Markus Barth versenyzőpáros egy sorozatgyártású BMW R 1200 S motorrral nyert a két- és háromhengeresek alkotta 4-es osztályban. A legendás versenyen a páros nagy előnnyel ért célba a favoritnak számító Ducati 1098-as előtt.

Már a reggeli időmérőkön kiderült, hogy a BMW sportboxernek komoly esélyei vannak a bolognai vörösökkel szemben. Mindkét pilóta ugyanis csoportokban előzte meg ellenfeleit a kanyarok előtt. A sorsoláson azonban nem állt a szerencsere a bajor márka mellé, a csapat az utolsó starthelyről indulhatott csak a 14 körös futamra.

Az utolsó helyett nem tartotta meg sokáig a csapat, a rajtversenyző Markus Barth már az első körben ötödikként hajtott át a célvonalon. A pilótacseréig Barth meggyőző köridőket produkált, és fokozatosan hagyta hátra üldözőjét. Jürgen Fuchs aztán már nagy rutinnal hozta a gyorsabbnál gyorsabb köröket, majd jelentős előnnyel hajtott át a célvonalon.