Magyar dömping a Török GP-n

2007.04.21. 18:46

125 GP Igazi magyar dömping volt tapasztalható a török GP-futam első edzésnapján a 125-ös kategóriában. Az immáron nemcsak titkosan világbajnoki esélyesnek számító Talmácsi Gábor mellett a fiatal tehetség Győrfi Alen, valamint a ritkaság számba menő, egyedüli női indulóként Kovács Nikolett is ott lehetett az első időmérő futamokon. Talma szokásához híven jól szerepelt, a szabadedzésen a második lett Bradley Smith mögött a vízfoltos pályán, míg az időmérőn szintén a második legjobb időt érte el Mattia Pasini után, immár száraz aszfalton. A 17 éves Győrfi a szabadedzésen a 17, míg az időmérőn a 33. idővel kvalifikálta magát. Kovács Nikolettnek ez első nap nem sikerült, így szombaton újra próbálkozhat.

Gábor rajongóinak nem kis fejfájást okozott a szombati nap időmérője. Motorjának dugattyúja gyári hibás lévén megszorult, és így a pótgéppel kellett teljesítenie, ami meg folyamatosan detonált. Az időmérő végére cseréltek ki a szerelők mindent, amikoris a legnagyobb a tumultus, így Gábor már nem tudott helyezésén javítani. Szerencsére így is az első sorból, a negyedik legjobb idővel várja a holnapi rajtot. Az első kockából Pasini, utána Faubel, harmadik helyről pedig Corsi indulhat.

Győrfi Alen motorja a második időmérőn csúnyán megmakacsolta magát. Az Aprilia fogta magát és leállt edzés közben, Alen és a csapat nagy rémületére. A szerelők versenyt futottak az idővel, végül tíz másodpercen múlt, hogy szabadkártyás versenyzőnk megkezdhette utolsó körét. A szakaszidőket nézve a csapat láthatta, hogy Alen folyamatosan javít és mikor rákanyarodott a célra már tudták, hogy a Dragon Line Aprilia biztosan limiten belül van, és holnap felállhat a 125-ös világbajnokság 33. rajtrácsára. A hondás Kovács Nikolettnek sajnos nem sikerült szintidőt motoroznia.