Corsi élete első győzelme

2007.04.23. 13:24

A 125GP edzéseken a Török Nagydíj versenyhétvégéjén végig szinte Mattia Pasini volt a legjobb. Nagyon jól ment az új Aprilia RS-A alatta. A versenyen ezután kicsit másként alakult az egész számára, mint tervezte. A rajtot Simone Corsi, Hector Faubel, Mattia Pasini és Talma kapta el a legjobban. Pasini fél kör alatt az élre állt, és ekkor még Talma a 4. helyről feljött a másodikra, amikor egy szép előzéssel egyszerre előzte le Corsit és Faubelt. Ők négyen haladtak az élen, amikor a 4. körben Pasini motorja ismét megadta magát egy időre, visszaállt ugyan a versenybe de a futam végén véglegesen kiállni kényszerült. A világbajnoki esélyesnek számító Pasini 3 futamból nulla pontot gyűjtött eddig. A Faubel, Talma, Corsi csoporthoz Koyama, Lukas Pesek, és De Rosa is csatlakozott, sőt Olive is utolérte őket, ezzel 7 esélyessé vált a meccs.

A verseny felénél mind Olive, mind Koyama igencsak váratlanul megelőzték Talmát és Faubelt, ezzel a korábban előre szaladó Corsival egyetemben ők hárman haladtak az élen. Kissé lemaradva tőlük Faubel, Pesek, Talma és de Rosa jöttek. 6 körrel a vége előtt megint összesűrűsödött a boly, amelyet épp Olive vezetett, Talma ekkor az 5. helyen ment, de sajnos később a 7-re is visszacsúszott. 4 körrel a vége előtt Faubelt kicsit kisegítette Corsi a pályáról, de nem esett el csak épp a 2. helyről a 7-re került vissza. Talma 3 körrel a vége előtt nagy csatában állt Pesekkel és De Rosaval, majd megelőzve őket feljött a 4. helyre és Koyamaval harcolt a dobogóért. Ekkorra Olive és Corsi már elhúztak, így csak ők nyerhettek. Corsi óriási csatában verte meg Olive-t az utolsó körben, az utolsó kanyarban. Talma ugyan néhányszor állt még a 3. helyen is a végső hajrában, de végül Koyama mellett De Rosa is visszaelőzte az utolsó körben, így maradt az 5. helyen, amellyel vezeti a világbajnoki pontversenyt.

Talmácsi Gábor nyilatkozata:
"Izgalmas verseny volt. Folyamatosan ment az előzgetés, és én úgy döntöttem, hogy kicsit hátrébbról figyelem a történéseket. Az utolsó körben megelőztem De Rosa-t, aki a következő kanyarban nekem jött, ami majdnem bukáshoz vezetett, de szerencsére sikerült megfognom a motort. Az 5. hellyel is értékes pontokat szereztem, amivel megerősítettem a VB elsőségemet."